Trump se vyjádřil o zásluhách o Iowu, narazil na vztyčené paroháče fanoušků Slipknot

Slipknot, Corey Taylor

Americký prezident Donald Trump často a rád používá Twitter k prezentaci svých názorů i pro svou předvolební kampaň. Tentokrát se vyjádřil o svých zásluhách o americký stát Iowa, což byla voda na mlýn fanoušků kapely Slipknot.

Ještě nikdo neudělal tolik pro Iowu co Trump?

Trump nedávno na Twitteru pronesl, že „ještě nikdo neudělal tolik pro Iowu jako on – dokonce se tomu, co pro Iowu udělal on, nikdo ani nepřiblížil“.

A co na to metalový svět? Pozvedl proti jeho výroku paroháče. Z Iowy pochází kapela Slipknot, která šíří slávu tohoto kousku Ameriky nejen svým druhým albem, jež z vděčnosti za inspiraci nazvali podle své domoviny. A jejich příznivci, nazývaní „maggots“, o sobě dali na síti náležitě vědět.

…až na Slipknot

Prezident možná nečekal, že mezi svými sledujícími či všude jinde na internetu má spoustu fanoušků Slipknot – a to i mezi těmi, kteří sami stojí na pódiu pod vlajkou metalové muziky. Kytarista Mark Morton z kapely Lamb of God vypálil: „Až na Slipknot. Búúúúú.“

Přisadili si i další příznivci maskovaných metalistů. „Zcela jistě přitahují větší davy,“ poznamenal jeden. „Jestli nevyprodal Iowa State Fair, tak mě to nezajímá,“ prohlásil další. Ale někteří američtí občané komentovali i vážnějším tónem: „Neudělal pro Iowany nic, když nás v srpnu zasáhlo derecho (druh bouře – pozn. red.) Úroda v háji, zisk v háji, a vím o pár lidech, co mají auta na odpis, protože jim na ně spadl strom. Neudělal ani ťuk. Ale ne že bysme ho potřebovali. Už jsme se z toho vyhrabali.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Jaromír Zajda Zajíček

Author