Alter Bridge potěšili fanoušky novým EP z koncertních nahrávek

Alter Bridge

Američtí Alter Bridge vydali své poslední studiové album Walk the Sky v říjnu 2019, skvěle rozjeté turné na jeho propagaci však letos na jaře přerušila pandemie covidu-19. A přestože muzikanti stále doufají, že na něj budou schopni příští rok stejně úspěšně navázat, rozhodli se v mezičase rozmazlit své fanoušky několika dárky.

Native Son: speciální klip z origami skládaček

Prvním počinem bylo opatření písně Native Son z alba Walk The Sky zajímavým videoklipem. Zveřejněn byl 15. září a fanoušky jistě upoutá svým zpracováním. Při jeho výrobě byla použita technika fázové animace, která tvůrcům umožnila vytvořit a rozpohybovat fiktivní svět z origami skládaček. Ten svou temnou náladou koresponduje s textem písně hovořícím o pocitu, že v dnešní zmatené době převrácených hodnot si člověk často připadá jako cizinec i ve svém vlastním světě.

 

Výběr na live EP: Nikomu nepraskla struna a Myles neměl žertovné komentáře

Druhou novinkou je pak vydání nového live EP alba s názvem Walk The Sky 2.0. Toto album bylo vydáno 6. listopadu a obsahuje šest živých nahrávek z koncertů odehraných v rámci WTS turné. Dle slov Marka Tremontiho byly pro album vybrány písničky, které Alter Bridge hráli na turné nejčastěji a v jejichž interpretaci se sami muzikanti cítili nejjistější. A také samozřejmě kousky, ve kterých „…nikomu nepraskla struna, nikdo nebyl mimo tón a Myles neměl žertovné komentáře.“ Tímto hustým sítem tedy nakonec prošly skladby: Wouldn’t You Rather, Pay No Mind, Native Son, Godspeed, In the Deep a Dying Light.

Last Rites: ztracený syn alba Walk The Sky

Tuto šestici doplňuje jedna skladba zbrusu nová – Last Rites. Jedná se o studiovou nahrávku, která vznikla v současné covidové pauze zajímavým způsobem. Se základním kytarovým riffem přišel Mark Tremonti už během sbírání materiálu na album WTS, do finálního výběru však rozpracovaná písnička neprošla a skončila v pomyslném tvůrčím šuplíku. Odtud ji muzikanti ve vynucené koncertní pauze vylovili a online dokončili. A protože zpěvák Myles Kennedy žije ve státě Washington, zatímco zbytek kapely si celoročně užívá tepla Floridy, i nahrávání sklady proběhlo odděleně. Záznam Kennedyho zpěvu nahraný v jeho domácím studiu putoval na Floridu, kde ho se zbytkem hudby smíchal osvědčený producent Michael Elvis Baskette.

 

Vymalovat dům, napsat album, natočit ho…

A čím dalším se workoholici z Alter Bridge zabývají v současné době? Mark Tremonti stihl vlastnoručně vymalovat svůj starý dům a spolu s rodinou se přestěhovat do nového, napsat materiál na novou, v pořadí už pátou desku svého sólového projektu Tremonti a na prosinec si zarezervovat čas v nahrávacím studiu. Myles Kennedy začal s tvorbou nového sólového alba již na jaře a v současné době se doma kochá jeho čerstvě zmixovanou verzí. V nadcházejícím roce se tedy rozhodně budeme mít na co těšit!

Text: Magda Šotolová, foto: archiv kapely

Author