Festival Rock Castle bude: Jediný náš letošní velký festival s mezinárodním obsazením

Zámek a festivalový areál, Moravský Krumlov

Moravský Krumlov zažije obnovení festivalového dění ve městě. Rock Castle, nad kterým někteří fanoušci dosud dělali otazníky, právě oficiálně ohlásil své konání. Stane se tak jediným letošním velkým festivalem se zahraniční účastí u nás.

Za rockem a metalem opět do Moravského Krumlova na zámek

Rock Castle je nový rockový a metalový festival, který bude hostit zámecký areál v Moravském Krumlově. Festival pořádá agentura Pragokoncert, jež bude od nynějška pravidelně informovat na oficiálním Facebooku festivalu o všech podrobnostech, které se chystají.

Koncentrace hvězd u nás: Sabaton, Guano Apes, Korpiklaani

Festival bude třídenní a již nyní je známo alespoň částečné rozdělení kapel do jednotlivých dnů: Víme, že ve čtvrtek vystoupí Fleret a velmi oblíbení finští Korpiklaani. V pátek také možná zahrají nejpopulárnější hvězdy festivalu – Sabaton, u kterých fanoušci doufají v poslech nové tvorby naživo. V sobotu se na pódiu objeví dnes již prakticky legenda – německá crossoverová kapela Guano Apes se starší i novou tvorbou.

Kromě toho si během festivalu můžete zajít na koncert kapel jako In Extremo, The 69 Eyes, Septicflesh, Arkona, Krisiun, Brainstorm, Waltari, Dragony, Chris Bay a některých dalších. Z českých skupin kromě zmíněného Fleretu vystoupí Gate Crasher, Forrest Jump, Motörgang či Bastard.

Hygienická opatření

V současné době je povolená kapacita 2000 účastníků venku, hovoří se o budoucím navýšení na 5000. 19.-21. srpna, kdy se festival bude konat, by toto již mohlo být možné. Aktuální hygienická pravidla budou zřejmě známá až v daném týdnu konání. Pořadatelé se však vyslovili, že jsou toho názoru, že nemají oprávnění kontrolovat zdravotní stav účastníků, a proto návštěvník prohlašuje svým vstupem na akci, že má vše v pořádku a podmínky aktuálně platných vládních nařízení splňuje.

Kam pro lístky?

Vstupenky jsou prozatím k dispozici pouze přes webové stránky festivalu, v nejbližší době je bude možné zakoupit i v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketmaster a v lokálních předprodejích.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author