Witch Hammer nechali hrstku vyvolených poslechnout nové album

Witch Hammer

12. června 2021 proběhla v Jablunkově v klubu Rock Café Southock soukromá akce kapely Witch Hammer. Kapela připravila pro přítomné novináře poslechový večer (listening session), při kterém představila svoje nové CD Absolutno.

Pěkné přivítání

Witch Hammer je heavymetalová formace, která se na hudební scéně pohybuje od roku 1999. Mají na kontě deset alb, několik videoklipů a jeden limitovaný box + prezentované CD. Akce proběhla v klubu, který má neobyčejný design, umocněný neopakovatelným kouzlem místní atmosféry. Po příchodu dostal každý pozvaný návštěvník welcome drink a tašku s dárkem, kde byl hrníček s fotkou obalu nového prezentovaného CD, placka a také nové prezentované CD. Po přivítání řekla kapela pár slov k novému hudebnímu projektu, popsala způsob natáčení CD a poděkovala svým sponzorům.

Byli jsme první, kdo novou desku slyšel

Poté se projekčně spustila prezentace nového CD a jeho poslech. Přítomní tak mohli vyslechnout celé nové album jako úplně první. Kluci nezklamali a předvedli dobře zpracovanou hudbu a texty (slide s textem konkrétní skladby se promítal na plátně). Velmi chytlavě a podmanivě působí čtvrtá skladba s názvem Křídla vran, která se hned po prvních tónech vryje do paměti. CD se dobře poslouchá, české texty jsou dobře zapamatovatelné a najdete je i v bookletu CD, který je exkluzívně graficky zpracován. Zůstává jenom jedna otázka, na kterou v této chvíli neznáme odpověď: které skladby z nového CD se objeví v koncertním playlistu kapely. Živá produkce bude určitě velmi zajímavá.

 

Klub je vskutku zajímavým místem

Kluci z kapely se postarali o bohatý raut a pití, věnovali se všem pozvaným hostům. Po prezentaci se konala prohlídka celého klubu a majitel řekl i několik slov o jeho historii. Hudební akce, kulturní akce obecně, ale také pomoc potřebným, to je klub Rock Café Southock – čti česky soutok – podle nedalekého soutoku řek Olše a Lomné.

Poznamenejte si datum

Celkově to byla moc zajímavá a neobyčejná akce s prezentaci práce kluků z kapely Witch Hammer. Jak je vidět, i doba s covidem byla k něčemu dobrá, a kluci ji uměli využít skvěle. Nové CD vychází 28. června 2021.

Text a foto: Iva Juráková

Author