Majáles v Bystřici nad Pernštejnem: barevný, bláznivý, rockový i metalový

Symfobia / foto: Honza Švanda
Jediný rockový majáles u nás opět otevře své brány v Bystřici nad Pernštejnem. Stadion Za Lužánkami přivítá v pátek a v sobotu příznivce rockové muziky. A celým festivalem se táhne symbolika zubra jako zvířete historicky spjatým s tímto místem.

Bystřice stojí za návštěvu na jaře i na podzim

Z květnového termínu, kdy Rockový majáles v Bystřici nad Pernštejnem obvykle bývá, musel být odložen kvůli protiepidemickým opatřením. Nový termín byl stanoven na 17.-18. září, kdy se již konat může. A i když počasí už možná nebude tak teplé, stojí za to projít se i po městě samotném. Známými turistickými zajímavostmi jsou například alej pohádkových bytostí či velká socha zubra od sochaře Michala Olšiaka. 

Velmi různorodý výběr kapel

A kdo nám bude vlastně hrát? V dvoudenním programu najdeme známá festivalová jména jako Harlej či DeBill Heads, ze severu a východu Čech přijedou Rimortis, Roxor a stále oblíbenější Alžběta. Barevnou originalitu a taneční hudbu míchanou s metalem nabídnou Alia Tempora, a Loco Loco dokáží, že jejich název, který ve španělštině znamená „bláznivý“, je skutečně na místě. Česky i anglicky zpívají v současné době Sebastien, ze Slovenska přijede Symfobia. A tvrdší metalové tóny přidá kapela Aligator.

Vstupenky jsou stále k dispozici

Majáles v rockovém stylu je nápadem originálním, a jako u každého správného majálesu se na organizaci podílejí místní studenti. Samozřejmě je bohaté občerstvení a dobrý výběr alkoholických i nealkoholických nápojů. Vstupenky jsou stále ještě k dostání v předprodeji na rockovymajales.cz, kde najdete všechny potřebné informace. Zároveň je možné připlatit si za VIP vstupenku nebo pořídit výhodnější lístky pro celou partu.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda

Author