Vydařená a hlavně konečně odehraná pětadvacítka Harleje v Karlíně

Harlej / foto: Petr Hanč

Konečně se i kapela Harlej dočkala své odložené oslavy narozenin. V sobotu 13. listopadu v pražském Foru Karlín oslavila krásné čtvrtstoletí. Koncert by několikrát přeložen z loňského roku, ale fanoušci vydrželi čekat a náramně si to užili.

Jaksi Taksi nažhavili fanoušky

Harlej si jako předkapelu vybrali pop-punkovou bandu z Prahy Jaksi Taksi. Ti to rozjeli hned na začátku songem OffLine a pokračovalo se hity jako Škola, Jednou, Selfie, Zachovejte paniku, Optimista, Co čumíš, z posledního alba například úvodní Egoland nebo Nebudu pít alkohol, a zakončili to (naopak) hitem On-line. Parádně fanoušky připravili na hlavní vystoupení večera.

Všechny hity

Harlej nastoupili na pódium a začali již tradičně hitem Zfetovanej. Kapela si na tuto oslavu připravila velkou LED projekci, spoustu pyroefektů, spoustu balónků a více než dvouhodinovou nálož muziky. Zazněly všechny možné „harlejovské“ hity – Proč pocit mám, Přirození, Pověste ho vejš, Svařák, Malá nevěrná holka, Zrzi, zrzi, Strážní andělé, Nejsem zklamanej, Tráva, Až tady jednou nebudu, Smutku dávám sbohem, Hodný holky zlý kluky chtěj, Možná, Na prodej, Kulisácká, Než to s náma půjde ke dnu, Kapitán Morgan, Balada o tom, jak si chlapec pod vlivem měkké drogy našel děvče s nízkým IQ, Královna noci, Zemětřesení, Proměna, Z Cuby kiwi či Harlej Krišna. Nemohla chybět vzpomínka na Vláďu Šafránka při projekci videoklipu Toník a Vládík. Došlo i na hit kapely Vitacit – Já chci se ptát těch králů, kterou zazpíval jako host Dan Horyna. Celý set zakončili peckou Optimistická.

Platinové ocenění

Kapela během vystoupení dostala i platinovou desku za album Hodný holky zlý kluky chtěj. Po celý večer panovala parádní atmosféra a všichni fanoušci i kapela dávali najevo, jak je to baví.

Text a foto: Petr Hanč

Author