Rány i pásky, Insania pod kuratelou (z)boží

Insania/foto: DNT 2 /poskytnuto Smile Music Records

Píseň Nasyp to do mě z alba GRRRotesky kapely Insania dostala vizuální podobu. Režie a scénáře se ujal multitalent Michal Skořepa, klip i téma písně jsou více než neobvyklé. Roli kněze-boxera ztvárnil herec Jiří Vyorálek. Natáčelo se mimo jiné v tělocvičně Klubu thajského boxu Muay Thai Brno.

Neutečeš

„Text písničky si hraje s paralelou mezi tlukotem srdce a boxem. ‚Tvý srdce netluče v tobě, to se pleteš, tvý srdce tluče tebe, jako psa, a neutečeš‘ – tvoje srdce je tvůj protivník v ringu, servíruje ti jeden úder za druhým a nestíháš uskakovat. Michal pak do toho scénářem vnesl ještě jinou rovinu, ale tu nechceme předem prozrazovat,“ naťukává Insania leitmotiv písně Nasyp to do mě.

Michala Skořepu měli v hledáčku, nakonec je vyhledal sám

„Děláme si teď jednu radost za druhou. Za prvé, GRRRotesky vyšly na kazetách, což je nosič, na kterém jsme vyrůstali… a je fajn, že se vrací, i když jako menšinová záležitost. A teď tenhle klip: Vizuál a obzvlášť videoklipy nás baví, řekli jsme si, že jich tentokrát natočíme k albu víc a zaexperimentujeme i s tvůrci, kteří mají náš respekt, ale nikdy jsme spolu ještě nic nedělali. Michala Skořepu jsme měli v hledáčku už delší čas, viděli jsme od něj spoustu super práce, a když se pak sám ozval, že by měl zájem něco pro nás natočit, byla jen otázka času, kdy se najde příležitost,“ vysvětluje Insania. A ta se našla, byť vše muselo vzniknout v raketovém tempu jediného letního dne. Zharmonizovat diáře účinkujících a štábu by byl jinak neřešitelný rébus.

Boxující kněz a falešné tržné rány

Role boxujícího kněze byla kapitola sama o sobě. „Nakonec se k nám přes kamarádku doneslo, že Insanii má rád Jirka Vyorálek, a nějakým zázrakem se podařilo sladit jeho program s naším i Michalovým, a taky s časem maskérky, kterou jsme potřebovali pro namaskování tržných ran a podobně,“ doplnil genezi klipu frontman Poly.

Narodila se kazeta

MC verze alba GRRRotesky, která stejně jako další formáty vychází v rámci vydavatelství Smile Music Records, přišla na svět 23. září 2022.

Text: TZ kapely Insania, foto: DNT 2 /poskytnuto Smile Music Records, video: YouTube.com

Author