Britská kapela Nazareth odehraje letos v Česku čtveřici koncertů

Nazareth, Carl Sentance, Pete Agnew/foto: Honza Švanda
Hardrockoví veteráni Nazareth rozhodně ještě nemají v plánu pověsit své řemeslo na hřebík. Letos se na ně můžeme u nás těšit hned několikrát, a to v Havlíčkově Brodě, Brně, Lokti a Plzni.

Nazareth u nás letos odehrají čtyři koncerty

První příležitost vidět jednu z nejzásadnějších a nejdéle aktivních hard rockových kapel budeme mít v pátek 7. dubna v Havlíčkově Brodě v Kulturním domě Ostrov. O den později 8. dubna pak Nazareth zahrají v brněnské Zoner Bobyhall. V pátek 26. května se k nám pak vrátí do západočeského Amfiteátru Loket a v Plzni se představí v pátek 8. září v Hale TJ Lokomotiva. Vstupenky na všechny čtyři koncerty jsou k dostání v sítích Ticketstream a Ticketportal.

Vznik kapely se datuje ve stejném roce jako Black Sabbath či Deep Purple

Kapela Nazareth začala psát svou historii v roce 1968, tedy ve stejném roce jako třeba Black Sabbath nebo Deep Purple. Patří mezi první průkopníky hard rocku a velkým dílem přispěli k formování tohoto žánru. Našlo by se opravdu mnoho zkušených i mladších kapel, které z tvorby Nazareth braly inspiraci. Do podvědomí široké veřejnosti se zapsali tučným písmem v roce 1975 po vydání velmi úspěšného alba Hair of the Dog, kde vedle titulní skladby najdeme i coververzi balady Love Hurts, kterou zná snad každý. Mezi další hitovky patří též balada Dream On, vypalovačka Razamanaz či pohodové skladby Shot Me Down a Broken Down Angel.

Nové album Surviving the Law je již pětadvacátým studiovým počinem

Nazareth stále nepolevují a s železnou pravidelností se nám od nich dostává nových studiových alb. Po úspěšném turné k desce Tattoed On My Brain před pěti lety, kdy se u nás představili ve Zlíně na Zimním Masters of Rock, dokončila kapela minulý rok práce na svém pětadvacátém studiovém albu Surviving the Law. S ním se nyní chystají obrazit Evropu na své další pouti, která k našemu štěstí zahrnuje i Českou republiku. V sestavě kapely je pak od roku 2013 posledním původním členem baskytarista Pete Agnew, který letos oslaví 77. narozeniny a stále se udržuje ve skvělé formě. Za bicími sedí jeho syn Lee, sestavu doplňují kytarista Jimmy Murrison a zpěvák Carl Sentance.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author