Songy Pink Floyd zněly Ostravar arénou

The Australian Pink Floyd Show/foto: Jirka Wasserbauer

Zakončení prvního březnového víkendu se pro fanoušky nesmrtelných písní největších hvězd světového art rocku stalo svátkem. Do ostravské Ostravar arény zamířila známá tribute kapela The Australian Pink Floyd Show.

Věrní britskému originálu

Již při příchodu k hale bylo znát, že koncert nebude vyprodaný. Vstup probíhal svižně a dlouhé fronty se nestihly ani vytvořit. Je to škoda, protože koncerty této australské kapely jsou opravdu věrnou kopií britského originálu.

Ve znamení klasiky: padesátiny Dark Side of The Moon a nafukovací prase

První polovina koncertního večera byla oslavou padesátého výročí vydání úspěšného alba The Dark Side of the Moon. Stejný název nese i aktuální turné, v jehož rámci koncert proběhl. Ve druhé polovině se hrály další oblíbené a osvědčené hity, kterých má kapela opravdu hodně. Samozřejmou součástí koncertní show byly světelné a laserové efekty. Nechyběly ani oblíbené nafukovací symboly vztahující se ke kapele a jednotlivým deskám či etapám její historie – učitel, prase nebo růžový klokan. To vše bylo doplněno promítáním motivů k songům Pink Floyd na obří obrazovce nad kapelou.

Díky!

Publikum v hale, nakonec solidně zaplněné, si koncert opravdu užívalo. Ani uspořádání na sezení nejspíš nevadilo – „floydovská“ muzika beztak vyžaduje spíše soustředěný poslech a objevování, než divoké řádění. Za zorganizování tohoto koncertního večera děkujeme agentuře Pragokoncert a vzkazujeme, že rádi přijdeme i příště.

Text: Honza Švanda, foto: Jirka Wasserbauer

Author