Frog Leap v Praze: fanoušky bavila kapela i její crew

Frog Leap/foto: Jiří Kunčík

Pondělnímu koncertu Lea Moracchioliho a jeho projektu Frog Leap přihlížel hustě zaplněný malý sál pražské Lucerny. O zábavu opravdu nebyla nouze.

Kapela zapojila do svého představení i členy své crew

Kapela měla pódium uspořádané do půlkruhu, což poskytovalo dobrý výhled i všem divákům stojícím po stranách. Už půl hodiny před začátkem koncertu poutal pozornost člen kapelní crew v kostýmu králíka, který i později v průběhu show neúnavně pobíhal po pódiu, hecoval a bavil fanoušky a pohyboval se dokonce i mezi nimi. Hodně byla také vidět dívka prodávající merchandise, která si užívala koncert společně s ostatními. Přesně ve 21 hodin odstartovali Frog Leap svůj set coververzí skladby Uptown Funk. A už při této úvodce bylo kolem pódia pořádně živo. Leo krátce poté připomněl svůj koncert před čtyřmi roky na tomto místě a pozdravil i všechny přihlížející, kteří sledovali koncert z balkónů. Následoval song The House of the Rising Sun a brzy na to i Dance Monkey, jehož coververze patří mezi to nejoblíbenější z repertoáru kapely, což se odrazilo na atmosféře v sále. První polovinu koncertu uzavřela Leova prvotina Poker Face, která, jak sám přiznal, odstartovala jeho kariéru a katapultovala jeho popularitu strmě vzhůru.

Připojila se i hostující zpěvačka Hannah, všechny přítomné roztancovala Party Rock Anthem

Mezi jednotlivými skladbami bavil Leo všechny vtipnými průpovídkami, v čemž ho podpořila i hostující zpěvačka Hannah Boulton, která odzpívala řadu skladeb spolu s kapelou. Na své dětství mnozí zavzpomínali, když přišel na řadu soundtrack ze seriálu Pokémon, při kterém si kytarista Rabea Massaad a bubeník Truls Haugen prohodili nástroje. Asi nejvíce živo bylo krátce poté, když Frog Leap rozjeli Party Rock Anthem, při níž si mnozí zaskákali a pořádně zablbli, což kapela ocenila potleskem a všem připila na zdraví absinthem. Párty pokračovala s Eye of the Tiger, kdy si Hannah s třásněmi zahrála na roztleskávačku a onen zmíněný králík si proti fanouškům zaboxoval, což ke skladbě, kterou většina z nás zná z filmové série Rocky, tak nějak patřilo.

Hitovky jako Africa nebo Listen to Your Heart a na závěr opět Zombie

Koncert spěl do svého závěru, zbývala finální čtveřice skladeb. První z nich byla Africa, která také patří mezi ty nejznámější, které Frog Leap hrají. Krásný hlas Hannah vynikl i následně při Listen to Your Heart, kdy všichni rozsvítili své mobilní telefony, což vytvořilo krásnou světelnou kulisu. Během Killing in the Name Leo představil kapelu včetně celé své crew a kapela se rozloučila skladbou Zombie, stejně jako minulý rok ve Foru Karlín.

Text: Mates Šimek, foto: Jiří Kunčík

Author