Změny v programu The Legends Rock Festu: pořadatelé už mají náhradu za Krucipüsk a Limetall

Fans a Areál Zahrada festivalu The Legends Rock Fest/foto: Honza Švanda

Program The Legends Rock Festu Hořice (18.-20. července) zaznamenal letos dvě změny z opravdu neveselých příčin. Tou první je absence kapely Limetall z důvodu personálních změn, tou druhou, mnohem závažnější, je zrušené vystoupení Krucipüsku po motocyklové nehodě a rekonvalescenci Tomáše Hajíčka. Kdo je zastoupí, bylo naštěstí známo během pár dnů.

Limetall prožívá složité období

Rockoví fanoušci již déle spekulovali, že se v Limetallu něco děje. Nepříznivé zprávy visely podle některých ve vzduchu, oficiálně však nebylo nic známo. Po nedávném prohlášení kapely je však výsledek jasný: Limetall opouští zpěvák Fany Michalík. Kapela tedy nemůže odehrát nejbližší plánovaná vystoupení, další její budoucnost je zatím nejasná.

Krucipüsk ruší koncerty po nehodě frontmana

Mnohem horší zprávy však přišly v dubnu z tábora Krucipüsku. Frontman Tomáš Hajíček byl na svém motocyklu účastníkem dopravní nehody, ve velmi vážném stavu byl hospitalizován. I když se mu již daří lépe a byl propuštěn do domácího léčení, příliš brzký návrat na pódia by neprospěl jeho zdraví. Kapela tedy zrušila všechny letní koncerty a zve fanoušky až na podzimní turné – jak členové doufají, Tomáš bude tou dobou snad již v pořádku.

Tři nové kapely v programu

Po těchto zprávách bylo tedy nutné upravit sobotní program. Kapela Hitmakers se přesouvá na čtvrtek 18. 7. (warm-up program), na sobotu 20. 7. se podařilo dohodnout rovnou tři kapely. Nově v Hořicích zahraje Arakain, Seven s kytarovým virtuózem Honzou Kirkem Běhunkem a kapela XIII. Století. Nově zařazené kapely si zaslouží poděkování za rychlou a kolegiální reakci, a už se na vás těší v sobotním programu.

Areál plný novinek, zvýhodněný předprodej v plném proudu

Organizátoři The Legends Rock Festu si každý rok velmi zakládají nejen na programu, ale i na příjemném prostředí a komfortu místa konáníAreálu Zahrada. Po loňské instalaci zahradních sprch můžete i letos počítat s řadou zlepšení: je zde nově více než tisíc míst k sezení, nové zastřešení, dekorativní zahradní prvky či splachovací WC. Pořadatelé vycházejí fanouškům vstříc i jinak: avizovali zvýhodněný předprodej vstupenek či velmi oblíbené dárkové sety pro dva. Obojí najdete na oficiálním webu thelegendsrockfest.cz.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com