Rockeři GATE Crasher překvapili coverem folkového hitu Tři kříže a míří na festivalová pódia

GATE Crasher/poskytla kapela GATE Crasher

Když před dvěma měsíci brněnští GATE Crasher představili novou řadovku Pro tohle my žijem, fanoušci na ní kromě sedmi autorských skladeb našli i jedno překvapení – jejich zpracování folkového hitu Tři kříže. Nyní tahle novinka dostává i vizuální rozměr v podobě zbrusu nového videoklipu, který zároveň ukazuje, na co se můžeme těšit na letních koncertech.

Nápad zrál dva roky

Samotný nápad na vlastní pojetí této původně folkové skladby se rodil v hlavách kluků poslední dva roky. Rozhodnutí se do něj pustit pak padlo nedlouho před začátkem nahrávání nové desky. „Když jsme tenhle cover vypustili do světa, bylo to něco, co od nás asi málokdo čekal. Napjatě jsme sledovali reakce. Ty byly hodně pozitivní, a proto jsme se rychle rozhodli i pro klipovou podobu. Děkujeme autorům Honzovi Kopečnému a Láďovi Kučerovi za svolení se do našeho zpracování pustit!“ popisuje nadšeně frontman Ondra.

Klip má podobu živáku

Klip Tři kříže vznikal pod taktovkou studia Creative Works, stejně jako již několik předešlých videopočinů GATE Crasher. Natáčení proběhlo na festivalu Euro Bike Fest – jednom z prvních, na kterém jsme letos kapelu po křtu nové desky mohli vidět. „Přemýšleli jsme, co by ke coveru Tři kříže nejlépe sedělo, a nakonec jsme se jednoznačně rozhodli pro záběry ze živáku. Euro Bike Fest nám do toho skvěle zapadl jak termínem, tak velkou scénou a večerním časem, který umožnil atmosféře vyniknout,“ doplňuje Ondra. Tento cover najdeme jako jednu z osmi skladeb na nové desce GATE Crasher s názvem Pro tohle my žijem. Ta je již šestou řadovkou kapely. Tři kříže jsou zároveň jediným coverem, který se na novince objevil.

Vzhůru na festivaly

GATE Crasher máte možnost vidět na některém z letošních letních festivalů – jak na řadě těch lokálních, kde je budete mít doslova na dosah, tak i na obřích letních akcích jako Masters of Rock 2024 ve Vizovicích (hlavní Ronnie James Dio Stage), Magmafest 2024 v Jihlavě nebo Rock of Sadská.

Text a foto: Poskytnuta TZ kapely GATE Crasher, video: YouTube.com

Author