The Legends Rock Fest zveřejnil časy vystoupení kapel a láká do vylepšeného areálu

Trautenberk/foto: Honza Švanda
The Legends Rock Fest v Hořicích zveřejnil na začátku měsíce přesný časový rozpis vystupujících kapel. Festival, který se koná každoročně třetí víkend v červenci, nabízí rock, metal i punk a slibuje svým letošním návštěvníkům další zvýšení komfortu areálu.

Čtvrtek na rozehřátí, pátek nabídne originální rozptyl tvrdších žánrů

Stalo se již tradicí, že The Legends Rock Fest začíná již čtvrtečním warm-up programem zdarma, který od začátku láká na služebně mladé, ale zkušené Jacker’s. Čtvrtek je také doporučeným dnem k výměně vstupenek z předprodeje za náramky – vyhnete se tak pátečnímu návalu fanoušků. Páteční program se rozjíždí od půl druhé odpoledne a nabídne různé žánry od metalu (Niakara) přes rock (Komunál, Trautenberk) až po punk v jeho různých podobách (Visací zámek, Horkýže Slíže). Sobotní program bývá tradičně delší, spáče ze stanů vytáhne muzika už v jedenáct dopoledne. V průběhu dne se na pódiu vystřídá například XIII. Století, Doga, Protheus, Seven, Panoptiko či Arakain.

„Legendy“ mají krásný přírodní areál

The Legends Rock Fest je oproti jiným festivalům v některých ohledech speciální. Již ve svých začátcích poutal pozornost svým areálem s typickou červeno-žluto-černou výzdobou, kterou do dnešních dnů připravuje grafik Ivo Vičar. Výtvarné motivy zůstávají, místo však doznalo velikých změn: od roku 2021 se festival koná v novém Areálu Zahrada na rozlehlém soukromém pozemku pořadatelů Bobiny a Zdeňka Lhotových, zkultivovaném několikaletou každodenní prací celé rodiny a přátel. Největší devízou areálu je přírodní, skutečně zahradní prostředí se spoustou vzrostlých ovocných stromů, které poskytují potřebný stín. Estetickou stránku areálu podpořily nové zahradní prvky a dřevořezby – výsledek nyní již pravidelně konané akce Dřevosochání. Pořadatelský tým ovšem především pravidelně směřuje své úsilí k většímu pohodlí návštěvníků. Letos přibylo nové zastřešení některých míst, splachovací WC, zahradní sprchy, které poskytnou očistu i úlevu v parnu, a také se zvýšila kapacita míst k sezení na více než tisíc. V těsné blízkosti areálu se pak nacházejí plochy ke kempování, další kempy s komfortnějším vybavením jsou rozeseté všude okolo Hořic.

Soutěž divácké oblíbenosti je nedílnou součástí festivalu

Další známou součástí The Legends Rock Festu je divácká soutěž o nejoblíbenější kapelu. U vstupu dostává každý účastník žeton, pomocí kterého v merch shopu hlasuje pro jednu z účinkujících kapel. Vítězové dostávají cenu, která má podobu grafického symbolu festivalu, typického rockerského gesta – ruky se zdviženými prsty. Tuto soutěž pořádá festival prakticky již od svého vzniku a tento symbol najdeme na všech možných propagačních materiálech i v areálu samotném nalevo od pódia v podobě sochy.

Festival je takový, jací jsou lidé za ním a na něm

V době, kdy letní rockové festivaly najdeme téměř na každém kroku (a často také s velmi podobným obsazením), přináší The Legends Rock Fest vždy některé originální a méně okoukané kapely, a zároveň i jiné, které hrají mnoho let a mají velkou fanouškovskou základnu. Zároveň nabízí pohodové přírodní prostředí jako alternativu k žáru na betonu. Ale jedno dělá festival ze všeho nejvíc: lidé. Přípravný tým, členové kapel, fanoušci. A z našich dlouholetých zkušeností můžeme potvrdit, že tady se všechny tyto skupiny vzácně sešly ve velmi příjemné a pevné symbióze.
Dodejme ještě, že vstupenky jsou k dostání u smluvního předprodejce Ticketstream. Na místě pak bude prodej vstupenek probíhat běžným způsobem. Veškeré další informace najdete na oficiálním webu thelegendsrockfest.cz.

Text: Sylva Kaplanová, titulní foto: Honza Švanda

Author