Tomáš Klus v Brně: SpOlu se radovali kapela i fanoušci

Tomáš Klus je známý jako činorodý člověk ve všem, co dělá. Proto ani není divu, že jeho koncerty bývají vyprodané. Hudebník nabízí originální písně s trefnými, slovními hříčkami prošpikovanými texty, ale také obrovsky energický projev na pódiu.

Klus zpíval a tancoval bos

Na začátku listopadu jsme navštívili druhý ze tří jeho vyprodaných koncertů v brněnském Semilassu. ‚Hlavní hrdina‘ vystupoval tradičně bos, hrál na španělku, zpíval, tancoval, poskakoval, jak je zvykem, a dokonce vyběhl za diváky na galerii a do hlediště, kde neúnavně pokračoval v písni. Diváci si to, jak už to bývá, fotili a natáčeli mobilním telefonem. Příjemným zpestřením koncertu byl dívčí sbor vybraných fanynek z davu v hledišti.

Po koncertě následovala vytoužená autogramiáda, kde se fanoušci a především fanynky mohli se svým idolem i vyfotit. Zajímavostí je, že na prvním ze tří zmíněných koncertů jsme mohli vidět zpravodajský štáb televize Prima.

SpOlu

Album SpOlu vyšlo 7. září 2018 a jak už je zvykem, Tomáš Klus je na něm zase o něco dále a zase trochu jinde. Album je pestré, ale všechny písně spojuje poselství o tom, že mluvit spolu a milovat jsou nejcennější chvíle v životě. Pro album je typický design kruhu, který se objevuje i v bohatém bookletu. Na desce zpívá i Tomášova žena Tamara, a to v písni „A pak„. Ta se zároveň stala prvním singlem, následovala ji píseň Tichá voda.

Text: Sylva Kaplanová, Honza Švanda

Foto: Miloš Hlaváček

Napsat komentář