Fatal Flash Feast: 27. edice kultovního death metalového svátku na Melodce

Na brněnské Melodce duněl death metal

Svými rozměry sice poněkud menší akce oproti našim velkým festivalům, ale zároveň obdivuhodná – to bylo 27. pokračování deathmetalové akce FATAL FLASH FEAST. Ta se pravidelně koná nejčastěji na brněnské Melodce (v minulosti v RC Brooklyn, v bruntálském Africa Pubu i dalších místech).

V polovině listopadu nás navštívila pětice skvělých death metalových kapelSectesy, Dehydrated, Bloody Obsession, Weak Aside a Fatality. Solidně zaplněná Melodka a nekonečný circle pit byl odměnou kapelám za jejich neuvěřitelné nasazení.

Náš fotoreportér byl u toho, a tak máte nyní možnost prohlédnout si fotografie z vystoupení jednotlivých kapel.

Sectesy

Sectesy jsou death metalová kapela z Kolína, kde se mimo jiné každoročně koná festiválek podobného ražení s názvem Death Night. Kde jinde než u Kolína pořádají v červenci také metalový festival s názvem Symbolic s mezinárodní účastí.Na kontě mají dvě promo CD a album „The Shreds of Oblivion“ z roku 2014. Často je lze slyšet na klubových akcích po celém Česku, ale zahráli si třeba i na Metalgate Czech Death Festu v Červeném Kostelci. Po hudební stránce je to opravdu našláplý poctivý undergroundový death metal, kluci dokážou pod podiem rozproudit pořádný kotel.

Dehydrated

Dehydrated je rovněž death metalové uskupení, které funguje už úctyhodných 27 let, kapela byla založena v roce 1991 ve slovenských Piešťanech. V letech 2004 – 2015 však byli ve stadiu hibernace, aby se opět po takové době z jejich zkušebny ozývaly mrtvolné, kosti drtící tóny. Zatím posledním počinem je album „Resurrection“ vydané vloni. Pro příznivce ortodoxního old school death metalu je tohle to pravé.

Bloody Obsession

Bloody Obsession jsou deathmetalová banda z Orlové. Kapela byla založena v roce 2007, a v roce 2011 na sebe výrazně upozornili albem „New From the Morgue„. Následovaly celkové změny v sestavě, každopádně rok po vydání tohoto debutu se sestava stabilizovala a ihned se všichni dali do práce na druhém albu „Steel Messengers of War„. Třetí deska Husaria spatřila světlo světa v září tohoto roku.

Weak Aside

Druhou zahraniční kapelou jsou němečtí death metalisté Weak Aside (původně Spearhead). Od svých začátků v roce 2006 vytvořili 4 plnohodnotná alba, z nichž to zatím poslední „Forward Into Darkness“ vyšlo letos v září a tvořilo jádro jejich setlistu v Brně. U nás se představili mimo jiné na rýmařovském Prometalfestu před 3 lety.

Fatality

Brněnští death metaloví Fatality mohou svou existenci také už čítat na desetiletí. Založeni v roce 1992 (původně jako King Death), předskakovali například španělské goregrindové mlátičce Haemorrage nebo švédským Frantic Amber.

Účast slibují třeba i na příštím plzeňském festivalu Deadly Storm Festival v březnu. Na kontě mají zatím jedno MC a čtyři CD včetně zatím posledního „Bloody Hate“ z roku 2014. Kapela prodělala mnoho změn v sestavě, stále se však aktivně nahrávalo. Videoklipem byl obohacen například song „Ted Bundy“.

Na Fatal Flesh Feast se objevují celkem pravidelně, takže pro nadšence, které tato akce již několik let baví, to jistě není žádná neznámá. Mimochodem Fatality tuto akci pořádali a úkolu se zhostili se ctí.

Text: Mates Šimek

Foto: Pecamaxx

Author

Napsat komentář