Citron a Tublatanka letos opět svedou Souboj rebelů

Loňský rok se pro nestory českého heavy metalukapelu Citron – nesl v kvapíkovém tempu. Spolu se slovenskou rockovou legendou Tublatanka odehráli na jaře celkem dvanáct koncertů po České republice v rámci Souboj Rebelů Tour 2018. Poté si prohřáli záda na letních festivalech a na podzim s nezmenšenou vervou vtrhli na Slovensko, kde potěšili své fanoušky na dalších deseti společných koncertech.

Citron tempo nezvolní

A ani v roce letošním nebude Citron měnit tempo. V kalendáři už totiž mají vyznačené termíny jarních koncertů Souboj Rebelů Tour 2019. Spolu s Tublatankou opět zavítají do 13 měst v Čechách a na Moravě. Návštěvníky koncertů opět čeká monstrózní scéna plná nových efektů a úchvatných video animací. Co se naopak měnit nebude, je čtyřhodinová show, o kterou se rovnou měrou postarají obě kapely. Citron zahrají své osvědčené hitovky z let minulých, právě tak jako skladby z jejich posledního alba Rebelie rebelů. Taktéž plánují představit nový singl, který bude první ochutnávkou z jejich nového alba. Jako host s Citronem opět vystoupí Tanja, jejíž ženský element vynikne zejména v duetech s Láďou Křížkem.

 

Tublatanka má v Čechách druhý domov

Pro Tublatanku jsou Čechy druhým domovem. Fanoušci jejich hudbu milují a hity jako Láska drž ma nad hladinou, Pravda víťazí či Skúsime to cez vesmír s nimi zpívají Husákovy děti nahlas a zpaměti. Pro většinu z nich jsou tyto pecky spojené s jejich mládím, prvními láskami a rebelantstvím. Chemie mezi stále skvělou Tublatankou a jejími posluchači funguje na výbornou a muzikanti svou energii rozdávají plnými hrstmi.

 

 

Vrcholem vystoupení obou kapel byla na loňském turné píseň Silní a nezlomní, pojatá jako duet Ládi Křížka a Maťa Ďurindy. V koncertní verzi má tato píseň, oslavující společnou minulost a přátelství Čechů a Slováků, délku téměř osm minut a na pódiu ji současně hraje 14 muzikantů. Dá se předpokládat, že jako pecka na závěr celé show bude stejně výborně fungovat i letos.

 

Překvapení v podobě německé kapely Rosy Vista

Koncerty v Ostravě a Praze ozdobí ještě jeden speciální host – německá all-ladies metalová kapela Rosy Vista. Tato kapela, aktivní v osmdesátých letech, se dala opět dohromady a po téměř 35 letech vydává comebackovou desku. Dostala název Unbelievable a světlo světa spatří již v únoru letošního roku. Jaké to je, hrát s Citronem pro české publikum, si dámy vyzkoušely už v letech 1986 a 1987 a na české fanoušky se opět velmi těší.

Možnost koupit koncert na mini DVD

Pro fanoušky je připraveno ke koupi i mini DVD natočené při vystoupení loni v pražské Malé Sportovní hale. Koncerty pořádá Pragokoncert, vstupenky jsou ke koupi na webu mastersofrock.cz. Vstupenky mizí, koncert v Zábřehu na Moravě je již beznadějně vyprodán.

Termíny jarního Souboj Rebelů Tour 2019:

16.03. – Březolupy – Sportovní hala
29.03. – České Budějovice – Výstaviště
05.04. – Ostrava – RT – Torax Arena
11.04. – Brno – Sono Centrum
12.04. – Žďár nad Sázavou – Kulturní dům
13.04. – Pardubice – Ideon
26.04. – Kladno – Kulturní dům
27.04. – Zábřeh na Moravě – Kulturní dům
28.04. – Praha – Forum Karlín
03.05. – Hodonín – Zimní stadion
17.05. – Olomouc – hala Univerzity Palackého
24.05. – Kolín – Zimní stadion
19.07. – Rožnov pod Radhoštěm – Koupaliště

Text: Redakce

Foto: Aleš DZON Steffek

Napsat komentář