Harlej vyměnil v Jindřichově Hradci „svařené víno červené“ za láhev rumu

Ve znamení plného sálu a vtipných momentů byl koncert kapely Harlej v KC Jitka v Jindřichově Hradci. Kapela završila své úspěšné jarní turné opravdu vydařeným vystoupením – a teď už vzhůru na letní festivaly. A ty se bez Harleje v posledních letech opravdu obejít nemohou.

Loco Loco hráli Svařák

 

Tři litrová láhev rumu a Tonda Rauer bez spodků – to už zní jako slušný bulvární titulek. Ale pozor, ono je to všechno pravda! Hovoříme o parádním závěru turné kapely Harlej, která si pro završení své jarní koncertní šňůry vybrala jindřichohradecký KC Jitka.

Nejen legráckami, ale především hudbou však muzikant je živ, a tou se onoho večera opravdu nešetřilo. Nejdřív nastoupili na pódium mladší souputníci Harleje, kapela Loco Loco. Je třeba uznat, že bubeník Vinnie Cage (nepřehlédnutelný svým blonďatým čírem) s kapelou během tohoto turné již výborně srostl a působí, jako kdyby tam patřil odjakživa. Kluci si s hlavními hvězdami pak dokonce zahráli a zazpívali i největší hit Svařák.

Pocta Vláďovi Šafránkovi i obří láhev rumu

A o hity také nebyla nouze. Harlej hrál jak své nejznámější písně, tak skladby z posledního alba. Došlo i na píseň Odcházím, kterou kapela věnovala loni zesnulému bývalému frontmanovi, jedinečnému Vláďovi Šafránkovi. A nebyl by to koncert v KC Jitka v Jindřichově Hradci, kdyby chlapci nedostali zmíněnou flašku rumu – a rovnou obří. Sice prý mají rádi spíš „svařené víno červené“, ale rumem také zajisté nepohrdnou.

Spodky mezi diváky

Loučení bylo dlouhé, jak jinak – Harlej má velmi oddanou fanouškovskou základnu, která kapelu toho večera opravdu nenechala ani na chvíli ve štychu. Není tedy div, že fans nechtěli těch pět rockových rošťáků pustit z pódia. Došlo i na společnou fotku se zaplněným sálem, a korunu tomu všemu nasadil kapelník Tonda Rauer, když si sundal spodky a hodil je mezi diváky. Dočkáme se něčeho takového i na letních festivalech?

Text: Petr Chán a Sylva Kaplanová

Foto: L&P Concert Photo

Napsat komentář