Odyssea v Poličce: Stále přesvědčuje kvalitou a dobrou hudební zábavou

V Poličce hrála v květnu Odyssea, rocková legenda z Plzně. Rocksound samozřejmě nemohl na „místě činu“ chybět. Kapela má výjimečné postavení mezi českými tancovačkovými kapelami – dodnes hraje i vlastní samostatné koncerty, a to s velkým úspěchem.

Ze zábav na koncertní pódia

Odyssea se na začátku 80. let stala asi nejoblíbenější českou zábavovou kapelou, ale jako jedna z mála souborů tohoto typu se dokázala prosadit i na koncertních pódiích. Kapela, jejíž repertoár je složený pouze z vlastních písniček (hovoří se, že jich je okolo sto třiceti), dokázala bavit diváky v klubu cca tři hodiny. Hostem koncertního večera byl místní Notorest Band.

I po letech jim to šlape

Nutno říci, že kvalita jejich hudby a muzikantské ztvárnění by hravě strčilo do kapsy nejednu současnou festivalovou skupinu. Odysseu lze i dnes, kdy věkový průměr muzikantů dosahuje asi šedesáti let, považovat za jednu z nejlepších tuzemských tancovačkových kapel. Kapela se i dnes dokáže prosadit vlastní, hodně nadprůměrnou tvorbou. Skladby sice nepředstavují žádné novum, přesto svojí kvalitou vysoko přesahují písničkové pokusy obdobných skupin.

Foto a text: Radim Hromádko

Author

Napsat komentář