Dymytry​: Finále turné S nadějí před zaplněným amfiteátrem Plzeň Plaza

Druhý open air koncert v rámci turné kapely Dymytry S nadějí 2019 se konal v amfiteátru Plzeň Plaza. Jednalo se o koncert v rámci tohoto turné zcela finální, kapela nyní vyrazí na letní festivaly. Týden předtím Dymytry vystoupili v rámci „venkovní“ rozlučky turné v Hlinsku, odkud jsme vám také přinesli reportáž.

Černá: Dymytry mají čuch na šikovné mladé muzikanty

Jako první se objevila na pódiu nadějná partička z Prahy, kapela Černá. Pro mě, stejně jako nejspíš pro většinu přítomných diváků, byl jejich set příjemným překvapením. Dymytry opět dokázali, že mají čuch na šikovné začínající muzikanty. Je od nich hezké, že nyní, když sami dosáhli na pomyslnou první českou ligu popularity, pomáhají mladším.

Cocotte Minute dělali bordel

Druzí se představili Cocotte Minute, kteří hrají pravidelně na klubových pódiích v celé republice a na většině velkých českých festivalů. A dlužno dodat, že čím jsou starší, tím jsou lepší a lepší. Kapela vytvořila skvělý „bordel“, jak avizuje text jedné z písní, s výletem Martina Zellera mezi diváky. Jejich muzika je sice od tvorby Dymytry značně odlišná, své publikum ale do amfiteátru Plaza přitáhnout rozhodně dokázali.

Bubeník rejdící nad hlavami diváků

Poté se už fanoušci dočkali německé partičky Hämatom. Tahle kapela si u nás již stačila najít dost nadšenců. Těm předvedla výbornou šou, jejímž vrcholem byl bubeník rejdící i s celou bicí soupravou na plošině nad hlavami diváků. Čtyři maskovaní muzikanti z Německa jsou dobrými přáteli Dymytry a kromě masek spojuje obě kapely samozřejmě tvrdá muzika, ale i značný smysl pro humor. Zhmotněním jejich spolupráce se stala píseň Behind The Mask, která samozřejmě ani tady nesměla chybět.

Děláme muziku, co milujeme, a milujeme muziku, co děláme

Poslední vystupující, hlavní hvězdy, ti, kteří zakončili celej večírek – to vše vystihuje kapelu Dymytry. Kapela, která už vyměnila menší koncerty za větší prostory, dokázala i na této open air akci, že stoupá pořád výše a jejich „Dymytry rodina“ se stále slušně rozrůstá. Můžeme jen potvrdit slova, která si zvolili jako motto na svůj oficiální web – Děláme muziku, co milujeme, a milujeme muziku, co děláme. A dělají to pořád dobře. Takže hurá, ať žije festivalová sezóna, která je teď vítá s otevřenou náručí.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Martin Hanáček

Napsat komentář