Habera s Teamem v Třebíči a Brně hlavně vzpomínali na staré časy

Další turné Pavla Habery a skupiny Team tentokrát nemá žádný podtitul, ale nese se v podobném duchu jako několik předchozích. V TřebíčiHabera s kapelou nevystoupil hodně dlouho, naposledy snad někdy v devadesátých letech. V rámci svých koncertních turné však vyjma trvalek typu Prahy či Brna volí i destinace, kde dlouho nebyl. V roce 2016 si na Vysočině vybral Havlíčkův Brod, letos to pro změnu byla Třebíč. A obě vystoupení měla ještě jednoho společného jmenovatele, vydatný déšť, skrápějící zimní stadion města.

Peter Cmorik obstál se ctí

Letos si Pavel Habera (takhle má jméno zapsané v občance) vybral jako předkapelu Petera Cmorika a jeho band. Slovenská SuperStar si už tuhle roli vyzkoušela před jedenácti lety, a také letos obstála se ctí. Během svého třičtvrtě hodiny trvajícího vystoupení zahrál Peter Cmorik novější věci typu ‚Taká ako ty‚, hit z filmu ‚Muzzikanti‚ ‚Kříž svůj neseme‚ (part Jaromíra Nohavici odzpíval hlavní kytarista formace) i starší hity ‚Dážď‘ či ‚Jedno si želám‘.

Chtějí to „zažiť este raz“

Hlavní protagonisté odpálili své hodinu a třičtvrtě trvající vystoupení peckou Ženská menom panika. V první části si drobátko hráli se setlistem i s aranžemi jednotlivých písní (například pozměněná Mama Kami z Fontány pre Zuzanu 2), koncert protkali i aktuální novinkou Chcem to zažiť ešte raz, kterou nazpíval Habera s Benem Cristovaem (ten byl přítomen pouze na velkoplošné projekci).

Habera seděl s akustickou kytarou mezi diváky

Koncert rozpůlila sympatická vsuvka, kdy si hlavní hvězda šla jen s akustickou kytarou sednout mezi publikum. Habera takto odzpíval úryvek Shallow z filmu Zrodila se hvězda a vlastní slaďáky Boli sme raz milovaní či Láska necestuj tým vlakom. Vše se rozběhlo v šíleném tempu do gradujícího závěru. Právě v ten moment dostaly prostor všechny repertoárové tutovky včetně Držím ti miesto, Malé nočné búrky či Je to vo hviezdach. Jediný přídavek byl Reklama na ticho.

Zatím marná touha fanoušků po nové desce

Z úryvků videí, které diváci natočili na své mobily během předcházejících zastávek aktuálního turné, se zdálo, že už je to vše jenom rutin, pramálo nadšení a emocí. Realita v Třebíči naštěstí tak chladně nepůsobila. Pro autora ovšem zůstává nadále nedostižným vrcholem turné z roku 2008, kdy v kapele ještě byl klávesista Milan Dočekal i předčasně zesnulý bubeník Ivan Marček. Dobře přijatá nová píseň však potvrzuje, že hlad po nové tvorbě Teamu po jedenácti letech bez desky (a s prachbídnou vidinou, že by v brzké době nějaká natočena byla) přece jenom je a nekonečné omílání stejných věcí by mohlo po čase omrzet.

Text: Milan Menčík, foto: Petr Dio

Author

Napsat komentář