Lindemann nám svým novým videoklipem Steh auf navodí halucinace

Lindemann

Škrcení ve vaně, mluvící kolibřík, zimní kožichy, bubeník bez kalhot, mongolští válečníci. Tak by se dal ve zkratce popsat nový videoklip Steh Auf (Vstaň) uskupení Lindemann. Čím bizarnější, tím lepší? O projektu Lindemann to platí stoprocentně – anebo to tak aspoň vidí jeho členové.

Projekt Lindemann: jeden velký šok a kontroverze

Hudební projekt zpěváka Tilla Lindemanna z Rammstein a Petera Tägtgrena z kapely Hypocrisy a Pain šokoval už svým prvním singlem Praise Abort. Celý text písně je jeden velký hate na život, ženu, přátele a děti. Dalším kontroverzním dílem byl videoklip Fish On, který se nese v duchu rybaření. Jak v textu, tak i v klipu můžeme vidět opět sexuální podtext. Podivné běhající chlupaté věci připomínající kartáče v automyčkách, nahé dívky prchající lesem před těmito „kartáči“ a plno dalších podivností tvoří jeden velký krvavý lov. Pozadu nezůstává ani poměrně nový singl Mathematik, který vznikl ve spolupráci s německým rapperem, jenž si říká Haftbefehl (v překladu Zatykač). Till si zde zahrál dvojroli školačky v latexovém oblečku a perverzního zákazníka sexuálních služeb.

Peter Tägtgren jako halucinující bubeník bez kalhot na záchodové míse

Nový singl je oproti předchozím méně kontroverzní, ovšem pro změnu plný bizarních věcí. Celý videoklip je postavený na halucinacích Petera, který sedí za bicími na záchodové míse se staženými kalhotami a kolem se mu promítají scény jako nájezd mongolských bojovníků, promlouvá k němu kolibřík a vousatý Till se pere se švédským hercem Peterem Stormarem. Lindemann opět nezklamali a my jen můžeme kroutit hlavou a uvažovat, co si na nás připraví příště.

Text: Ema Moravcová, foto: Facebookový profil Lindemann

 

Napsat komentář