Jesus Christ Superstar v původním obsazení na jediném koncertě v Brně

Jesus Christ Superstar, Bára Basiková, Kamil Střihavka

Brno chystá při příležitosti dvojnásobného výročí let 1989 a 1994 opravdovou lahůdku. Právě tam a jen jedenkrát u nás zazní koncertní verze muzikálu Jesus Christ Superstar v původním obsazení hlavních rolí z 90. let.

Legendární obsazení: Střihavka-Bárta-Basiková

Ota Balage společně s Glanc Music uvádějí jedinečnou koncertní podobu pražského nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar v legendárním obsazení: Kamil Střihavka-Dan Bárta-Bára Basiková a další. Sólisty doprovodí symfonický orchestr vedený Otou Balagem. Speciální koncertní večer 30. 11. (velká hala Vodova) se pořádá při příležitostí výročí 25 let od české premiéry a ke 30. výročí sametové revoluce.

Připomenutí svobody tehdy i dnes

První pražské nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar autorů Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice (ve vynikajícím českém přebásnění od Michaela Prostějovského) má pro naši kulturu zásadní význam. Je dodnes považováno za to nejlepší, co po roce 1989 na české muzikálové scéně vzniklo. Tento muzikál zároveň ve své době symbolizoval začátek znovunabyté svobody. Proto je nejvhodnějším připomenutím listopadových událostí roku 1989. Zároveň je také příležitostí k uvědomění si, že svoboda není ani dnes samozřejmostí a je třeba za ni bojovat.

Zažít v hlavních rolích ty, které v nich jinak už nemůžeme vidět

Brněnský koncertní večer bude zároveň příležitostí zažít v hlavních rolích umělce, kteří v současném pražském nastudování muzikálu (od roku 2010) již nemůžeme vidět. Kamil Střihavka vklouzne do role Ježíše na jeden večer poté, co se loni rozhodl své pravidelné účinkování v tomto muzikálu uzavřít. Dan Bárta zůstal po zralé úvaze Jidášem výhradně devadesátkovým a nabídku do nového nastudování již nepřijal. O to exkluzivnější je jeho brněnské vystoupení v této roli.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Facebookový profil Jesus Christ Superstar

Napsat komentář