Tattoo Session Silesia 2019: Čtyřicet tatérů v bývalém kostele

Tattoo Session Silesia 2019

V opavském kostele sv. Václava se jako každý rok konal svátek všech tatérů – Tattoo Session Silesia 2019. A protože k rockové a metalové hudbě tetování patří, přinášíme vám i z této akce pár postřehů a fotografií.

Kérky v nitru kulturní památky

Tato sešlost se koná na nádherném a nevšedním místě, které nemá v kontextu tatérských akcí ve světě obdoby. Bývalý dominikánský kostel je chráněnou kulturní památkou a dnes slouží svým způsobem jako kulturní centrum – konají se zde koncerty, divadelní představení, výtvarné akce či výstavy. A právě tady můžeme jednou za rok vidět při práci přes čtyřicet tatérů z naší republiky, Polska a Slovenska.

Nejen tetováním rocker žije

V doprovodném programu vystoupila v pátek skupina Expedice Apalucha a v sobotu punk rockový Baby Secondhand ve kterém hraje Bekus a Bart z pořádajícího studia Bekus Art Style. Dále se předvedly akrobatky v řetězech nebo na zavěšeném kruhu za rytmů řízné hudby. Třešničkou na závěr je každoroční freak show v podání Fly High Tribe Suspension, která je jen pro otrlé a silné povahy – jedná se totiž o propichování si částí těla a věšení se na háky.

Od prvního nápadu je dobré počkat

Tak co, už vás také napadá, že si necháte udělat nějakou kérku? Dodejme ale, že je dobrý nápad počkat třeba rok od prvotního rozhodnutí, či ještě lépe počkat aspoň rok od chvíle, kdy jste si vybrali konkrétní motiv. Pokud pro vás ale daný motiv ještě i po čase mnoho znamená a jste odhodlaní nosit ho do konce života, jděte do toho.

Text: Aleš Steffek, Sylva Kaplanová, foto: Aleš Steffek

Napsat komentář