Slayer se loučí ve velkém stylu – filmem a DVD živákem

Kerry King, Slayer

Americká thrashmetalová legenda Slayer, která je pevnou součástí „Velké čtyřky thrashmetalu“, již za pár dní vyrazí na své závěrečné turné napříč Severní Amerikou. Po osmatřiceti letech existence, dvanácti vydaných studiových albech a výrazném vlivu na nespočet pozdějších kapel tak nejspíš brzy dají poslední sbohem své úctyhodné kariéře. Na samý závěr si pro všechny fanoušky samozřejmě připravili něco speciálního.

Poslední koncert se bude natáčet

Už nedávno zveřejněné krátké video na facebookovém profilu kapely napovědělo, že se něco chystá. Ohlasy byly různé – nové album? Prodloužení turné? Speciální hosté na koncertech? Odpověď na tuto záhadu máme nyní přímo před sebou – poslední koncert Slayeru, který se odehraje v sobotu 30. listopadu v kalifornském Los Angeles ve Foru, bude nahráván a vyjde brzy poté jako živák.

 

Film The Repentless Killogy spojí děj klipů s příběhem

Ještě předtím, než se tak stane, vydají Slayer film s názvem The Repentless Killogy. Ten kombinuje dění třech videoklipů kapely (Pride in Prejudice, You Against You a Repentless) s krátkým příběhem, ve kterém se představí herci Danny Trejo, Jessica Pimentel, Jason Trost a Richard Speight. Film zachycuje příběh neonacisty Wyatta, který se vzdal svých extrémních názorů a oženil se se svojí přítelkyní. Jeho bývalí společníci ji však zavraždili a hněvem zaslepený Wyatt se jim hodlá brutálně pomstít. Součástí toho budou i záběry z koncertu Slayer z kalifornského Fora ve městě Inglewood z 5. srpna 2017. Scénář napsal režisér filmu a jíž zmíněných videoklipů BJ McDonnell.

 

Poslední, co od Slayer vyjde

Film The Repentless Killogy vyjde 8. listopadu pod hlavičkou Nuclear Blast Records ve formátu BluRay. Zvukový záznam bude k dispozici rovněž na CD a vinylech. Živák a film bude to úplně poslední, co od těchto thrashmetalových velikánů vyjde a čehož budeme v souvislosti s nimi součástí. Samozřejmě se může stát cokoli, kupříkladu krátké comebackové turné. Ale už jen vzhledem k tomu, že frontman Tom Araya by se rád více věnoval své rodině, se zdá, že Slayer tímto udělají za svou kariérou tlustou čáru.

Místa, kde se bude u nás 6. 11. promítat

Ve středu 6 .11 .2019 proběhne celosvětová premiera filmu Slayer: The Repentless Killogy, který se bude promítat jen tento jeden den. Přinášíme vám seznam kin v naší republice, kde máte možnost snímek s thrashmetalovou legendou vidět. Tak to neprošvihněte, šance je jen jedna.

Město – Kino

Praha 16 – Radotín
Praha 7 – Bio Oko
Blansko – Kino Blansko
Bor u Tachova – Městské kino
Bruntál – Centrum
Česká Lípa – Crystal
Děčín – Sněžník
Hradec Králové – Biocentral
Chomutov – Svět
Chrudim – Městské kino
Jablonec nad Nisou – Radnice
Karviná-Mizerov – Centrum
Klatovy – Šumava
Litomyšl – Sokol
Louny – Svět
Náchod – Vesmír
Napajedla – Kino Napajedla
Nový Jičín – Květen
Nymburk – Sokol
Plzeň – Beseda
Přerov – Hvězda
Rychnov nad Kněžnou – Kino Rychnov nad Kněžnou
Rýmařov – Kino Rýmařov
Tábor – Svět
Uherské Hradiště – Hvězda
Valašské Klobouky – Svět
Velké Meziříčí – Jupiter club
Veselí nad Moravou – Morava
Vsetín – Vatra
Zlín – Golden Apple Cinema
Žamberk – Fidiko

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Napsat komentář