Masters of Rock přichází s nejnabušenějším line-upem v historii

Rob Halford, Judas Priest

V den konání zimního Masters of Rock bývá oznámena velká část kapel na letní verzi. Tentokrát však agentura Pragokoncert přišla s parádní sestavou, a obrovskou koncentraci světových hvězd, kterou málokdo čekal.

Judas Priest oslaví ve Vizovicích padesátiny

Co se nepodařilo minule, povedlo se tentokrát – na festival přijedou v rámci turné k nádherným 50 letům své existence heavymetaloví velikáni Judas Priest. Nestárnoucí Rob Halford se svou družinou je pořád při síle a jejich koncert na vizovickém festivalu Masters of Rock bude takovým metalovým svátkem.

Další velká jména: Nightwish, Amon Amarth, Sepultura

Vedle nich se po pár letech vrátí na Ronnie James Dio Stage i symfonický fenomén Nightwish s novým albem. Jejich poslední turné v sobě mělo zakomponováno velkou část starší tvorby, tentokrát se však můžeme těšit na nový materiál těchto finských mágů.

To Amon Amarth se po vyplenění pražské Tipsport arény chystají po boku dalších velkých jmen i na Vizovice. Jejich koncert byl neskutečným nájezdem skandinávské vikingské síly a příští rok se po čtyřech letech vrátí na totéž místo činu. To znamená jediné – Berserker, což je jejich nové letošní album, znovu udeří! O několik let více než tito bardi pamatuje brazilská groove metalová legenda Sepultura. Na nás vlítnou rovněž s novým materiálem z alba Quadra, které vyjde příští rok. Samozřejmostí budou songy z jejich zlaté éry na přelomu 80. a 90. let.

Od thrashmetalových legend ke kytaristovi Kiss

Dále se můžeme těšit například na návrat thrashmetalové legendy Testament, na vystoupení další thrashmetalové veličiny Anthrax, powermetalové komety Beast In Black, která se na festivalu představí poprvé, dále OOMPH!, ke kterým se odkazují i Rammstein, skotské piráty Alestorm, bývalého kytaristu Kiss Ace Frehleyho či na kanadskou death/thrashovou úderku Kataklysm a mnoho dalších. Z české metalové scény pak třeba na Arakain nebo Forrest Jump.

Vstupenky už jsou k dostání, nejspíš bude zase vyprodáno

Vstupenky za zavádějící cenu 1 900 Kč jste mohli pořídit již v sobotu ve Zlíně na Winter Masters of Rock, na webu www.mastersofrock.cz jsou k dostání od pondělí 25. listopadu. Cena se zvýšila jen nepatrně, lístky od 25. 11. 2019 koupíte za 2 000,- Kč. Cena je platná do vyprodání limitované edice, nebo do konce prosince. Vřele doporučejeme s nákupem neotálet, protože mezi fanoušky panují ohledně této sestavy nadšené dojmy a můžeme takřka s jistotou říct, že bude opět vyprodáno.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda