Evropa ruší festivaly, Wacken Open Air bude až příští rok

OnStage_WOA

Kvůli současné situaci ruší mnohé evropské země do konce srpna letošní ročníky velkých akcí včetně festivalů. Odpadá tedy například francouzský Hellfest, rakouský Nova Rock, německý Rock am Ring/Rock im Park, Summer Breeze i kultovní Wacken Open Air.

Wacken se přesouvá na příští rok

Pořadatelé Wackenu Holger Hübner a Thomas Jensen vydali 16. dubna následující vyjádření:

„Milí metalheads,

včerejším rozhodnutím spolkové vlády není kvůli pandemii koronaviru povoleno až do 31. srpna 2020 pořádat v Německu velké akce. Tím se dostáváme do situace, ve které jsme za těch třicet let ještě nebyli: Musíme vám s těžkým srdcem sdělit, že se v tomto roce Wacken Open Air nebude konat.

Celý náš tým i v posledních měsících na festivalu intenzivně pracoval. O to víc jsme všichni zklamaní, že si letos s vámi nebudeme moci Wacken Open Air užít. Tato zpráva nás hodně zasáhla, a i my sami ji musíme nejdříve zpracovat.

Jednu věc vám ale chceme již nyní na tomto místě vzkázat: V této pro celý svět náročné situaci podporujeme rozhodnutí vlády. Vaše zdraví a bezpečnost jsou pro nás vždy na prvním místě. V aktuální situaci cítíme jako pořadatelé ještě větší zodpovědnost a řídíme se pokyny odborníků.

Ohledně Wackenu 2021 a možností týkajících se již zakoupených vstupenek vám dáme co nejdříve vědět, prosíme ale o trpělivost. Děkujeme vám za důvěru v této situaci, která pro nás všechny nemá obdoby.

Buďte zdrávi – In Metal We Trust!

Váš W:O:A Team“

Tričko vyprodané za tři minuty

Těsně poté bylo dáno do prodeje tyrkysovo-zelené tričko WOA 2020 s ekologickou tématikou – potiskem na zádech Save The Holy Ground. Právě tak se mezi fanoušky nazývají pozemky, kde se festival koná. První várka triček byla vyprodána do neuvěřitelných tří minut od spuštění.

Text: Sylva Kaplanová, foto: archiv festivalu WOA