Machine Head přesouvají své pražské vystoupení na podzimní termín

Machine Head

Nedávno jsme avizovali, že se k nám chystá americká groove metalová skupina Machine Head. Nyní byla kvůli současné situaci s koronavirem oznámena změna termínuMachine Head u nás vystoupí až na podzim.

Ve speciálním obsazení a při speciálním turné

Machine Head přijedou do pražského Fora Karlín 28. října, a to ve speciálním obsazení – se dvěma z původních členů sestavy, a zároveň v rámci turné ke dvacátému výročí vydání prvního alba kapely Burn My Eyes. Bylo také oznámeno, že se koncert bude natáčet a záznam si účastníci koncertu budou moci stáhnout zdarma.

Pomáhali držet vlajku metalu nahoře v obtížných 90. letech

Machine Head jsou jednou z kapel, která držela metal nad vodou v 90. letech, kdy zažíval propad popularity. Kapela vznikla v roce 1991 v Oaklandu v Kalifornii. Jejich albový debut Burn My Eyes slavil velký úspěch – dokonce se stal nejprodávanější deskou labelu Roadrunner Records a svou pozici si udržel dalších pět let od vydání. Na této desce najdeme i nejznámější píseň téhle kapely – Davidian. Celkově vydali desek devět, tu poslední s názvem Catharsis pustili do světa loni. Žánrově patří Machine Head k tvrdším – mísí groove metal s prvky thrashe a nu-metalu. Zajímavostí je kombinace čistých vokálů a growlingu – obojí totiž ovládá frontman Robb Flynn.

Děkujeme Octopus Promotion

Budeme tedy doufat, že nový termín koncertu už klapne a Machine Head k nám přivezou pořádný groove metalový zážitek. Jejich vystoupení jsou u nás spíše vzácná, a proto jsme vděční, že se agentuře Octopus Promotion podaří je k nám přivézt.

Text: Sylva Kaplanová, foto: facebookový profil kapely Machine Head

Author