Návrat Basinfirefestu se koná až za rok, zato na čtyři dny

Basinfirefest

Festivalů, která po vyjádření vlády o letošním nekonání velkých akcí zveřejňují svá prohlášení o odložení na příští rok, je stále více. Nově oznámil přeložení na rok 2021 i Basinfirefest. Situace je o to smutnější, že tento festival právě chystal restart.

Sázka na kvalitu českých i zahraničních jmen

Festival konaný pravidelně na konci června ve Spáleném Poříčí se vyznačuje sázkou na kvalitu a určitou nekomerčností, která ho odlišuje od spousty dalších podobných. Česká část line-upu „Basinu“ je složená výrazně jinak než u většiny podobných akcí, důležitá je také účast zahraničních kapel. A nyní se festival s posíleným realizačním týmem chystal po dvou letech nekonání na velký návrat v atraktivnější podobě s line-upem plným vítaných zahraničních jmen jako P.O.D., Jinjer či Infected Rain. O to smutnější je fakt, že musí být letos festival odložen: v návaznosti na koronavirovou situaci vláda nepovoluje konání velkých akcí. Nový termín Basinfirefestu je tedy 24.-27. 6. 2021.

Festival slibuje takřka stejný line-up plus čtvrtý den

Organizátoři však již v tuto chvíli hledí vstříc lepším zítřkům: „Pokud tento ročník měl být ‚zahajovací‘, vězte, že v roce příštím se chystáme šlápnout do pedálů na plný plyn a ukázat vám již celistvou vizi festivalu. Samozřejmě už probíhají jednání, aby letošní nabušený line-up kapel pro příští ročník zůstal stejný. Vedle toho ale očekávejte jeho další rozšíření. Nejen o nová hvězdná jména, ale i o čtvrtý festivalový den!“

Ponecháním vstupenek podpoříte festival nejvíce

Již zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, jejich ponecháním festival podpoříte nejvíce. Tak je tomu ostatně u všech festivalů – a tento si to díky svému přístupu a neobyčejnému line-upu opravdu zaslouží. Takže příští rok na shledanou pod pódiem ve Spáleném Poříčí!

Text: Sylva Kaplanová, foto: facebookový profil Basinfirefestu