Růžová vize karantény v novém videoklipu od Alia Tempora

Alia Tempora

Karanténní dny pominuly a život se vrací pomalu do starých kolejí. Většina hudebníků se v té době zaměřila na tvoření něčeho netradičního. Výjimkou nejsou ani Alia Tempora, kteří připravili vtipný klip s narážkami na dobu, kdy jsme všichni seděli doma.

Netradiční tvorba

Zatímco stále nemůžeme chodit na velké koncerty a festivaly, které tak milujeme, hudebníci se uchýlili do studií, aby se věnovali tomu, co umějí nejlépe – své tvorbě k potěšení našeho sluchu. Stejně tak se hudbě věnovali brněnští Alia Tempora, v jejichž čele stojí nepřehlédnutelná růžovovlasá frontwoman Markéta Morávková. S tou jsme mimo jiné také udělali náš nedávný rozhovor, kde nám prozradila pár novinek ze zákulisí kapely a zážitky z turné spojené s koronavirovou krizí.

Růžová karanténa

Alia Tempora nás nedávno překvapili vydáním nového videoklipu nesoucí název My Quarantine. Jedná se o cover písně Amaranthine od švédsko-dánských Amaranthe, který kapela podala v netradičním stylu s originálním textem.

Brněnské uskupení do coveru přimixovalo také dubstepové prvky, které najdeme i na jejich posledním albu Dragonfly Effect. Text je plný narážek na situace vztahující se k životu v karanténě, který potkal většinu Čechů. Mezi ně třeba patří vyprodané, prázdné regály v obchodech, zásoby toaletního papíru nebo každodenní patálie s rouškou. Můžete tak vidět zpěvačku Markétu v kostýmu jednorožce opékající ruličku toaletního papíru, kocoura s rouškou anebo ostatní členy kapely hrající ve svých domovech.

Šárka Vlachová, foto: Facebookový profil kapely, video: YouTube.com