Legendární Kataklysm dokončili práce na novém albu

Kataklysm

Již téměř 30 let brázdí thrash/deathmetaloví Kataklysm pódia po celém světě, a letos v září se od těchto kanadských veteránů dočkáme čtrnáctého studiového alba, které nám naživo představí příští rok ve Vizovicích.

Předzvěstí nové desky byl koncert ve Zlíně

Zatím poslední zastávkou Kataklysm u nás byl zlínský koncert koncem listopadu loňského roku. Před závěrečnou vypalovačkou Elevate oznámil dlouholetý frontman a jeden z původních členů Maurizio Iacono, že se svými kolegy pracuje na novém albu a že se těší, až nám předvedou svou novou tvorbu na festivalu Masters of Rock. Ze známých důvodů si budeme muset ještě rok počkat, nicméně nové album Unconquered bude vypuštěno do světa už 25. září.

Unconquered je o tom, o čem Kataklysm jsou

Maurizio řekl k novému albu, že jeho název (v českém překladu nedobytý/neovládnutý) koresponduje s tím, o čem Kataklysm jsou a že jde o jedno z nejsilnějších alb, které dosud vydali. Nenechají si nic a nikoho vstoupit do cesty, nenechají se nikým a ničím ovládnout, razí si cestu životem tak, jak chtějí oni sami. I po těch dlouhých letech máme stále tu čest s nezastavitelným metalovým kolosem, na kterém se zub času nijak nepodepsal, a tohle nám potvrdí příští rok i se svou novou tvorbou ve Vizovicích.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Chán

 

Author