V Boskovicích se déšť Škworů zalekl a ustal

Škwor

Minulý víkend se fanoušci kapely Škwor vypravili do Boskovic. V areálu místního Letního kina se Škwory vystoupily kapely Blitz Union a Gabriela V.G. A Rocksound byl opět u toho.

Kvůli dešti se začínalo dřív

Páteční večer byl ve znamení prudkých dešťových přeháněk a bouřek. To se podepsalo i na hudební akci v Boskovicích. Silný déšť měl za následek posunutí vystoupení předkapel Gabriela V.G. a Blitz Union. Kapely začínaly dřív, a nejvíc na to doplatila Gabriela V.G. Koncertní večer totiž začal téměř hned po otevření areálu, kdy se v dešti sešlo jen pár skalních příznivců.

Blitz Union: fanoušci pod ochranou pláštěnek a deštníků

O trochu lépe na tom byli kluci z Blitz Union, kteří hráli také v dešti, a opět dřív, než bylo plánováno. Diváci se ale v průběhu jejich vystoupení již shromáždili pod pódiem. Viditelně jim nevadil déšť provázející tento set, a pod ochranou pláštěnek a deštníků si toto vystoupení už náležitě užívali.

Dvacet oblíbených pecek ze škwoří dílny

Nadešla asi hodinová přestávka, kdy déšť ustal a kapela Škwor měla rychlou zvukovku, protože to dřív déšť nedovolil. Divákům nevadilo ani bláto v areálu a zaplnili v povoleném počtu prostor pod pódiem i hlediště boskovického Letního kina. Když už další přívaly vody při vystoupení nepřišly, dočkali se fanoušci dvaceti oblíbených pecek ze škwoří dílny. Nechyběl opět taneček Petra Hrdličky ani jeho vtipné hlášky mezi songy. Večer se i přes počáteční nepřízeň počasí povedl a příznivci kapely Škwor odcházeli z areálu spokojení a natěšení na další akce.

Kam dál na Škwor?

Další akcí, kde Škwory můžete vidět, je koncert za týden 29. 8. kdy se koná již jednou odložený koncert na Slavnostech Chuchelná. Ještě předtím v pátek 28. 8. zahrají Škwoři na festivalu Plaňany fest.

Text a foto: Honza Švanda

Author