Arch Enemy, Behemoth a Carcass míří k nám: v Praze bude deathmetalový večer

Alissy White-Gluz, Arch Enemy

Pestrý koncertní program příštího podzimu rozšiřuje další velkolepá akce pod hlavičkou Pragokoncertu. Do pražské Tipsport Areny přijedou úspěchy ověnčení Arch Enemy, polští neznabozi Behemoth a legendární Carcass.

Koncert příští rok na podzim, lístky už ve středu

V půli října přijede do Prahy švédská melodeathová stálice Arch Enemy spolu s Behemoth a Carcass. Turné s názvem The European Siege Tour 2021 v této hvězdné sestavě zahrnuje tedy i zastávku v pražské Tipsport Areně, a to příhodně v sobotu 16. října 2021. Vstupenky jdou do prodeje již ve středu 2. prosince v 10:00.

 

Arch Enemy pracují na novém albu

Arch Enemy se u nás naposledy představili spolu s Amon Amarth loni v listopadu a příští rok pokračují v turné ke stále aktuálnímu albu Will to Power. Pravděpodobně se v Praze představí s novým, v pořadí jedenáctým albem, na kterém kapela usilovně pracuje. Kytarista Michael Amott má také podle svých slov v hlavě mnoho nápadů na nové skladby. Formace kolem modrovlasé divoženky Alissy White-Gluz slibuje další majestátní zážitek plný drtícího death metalu, plamenů a těch největších hitovek, jak už jsme u těchto Švédů s Kanaďankou v čele zvyklí.

Nedávným livestreamem navnadili Behemoth své fanoušky na jejich příští koncert

Na návrat na pódia po boku starých známých se těší i polská black/deathmetalová stálice Behemoth. Téměř vyprodaným koncertem zkraje loňského roku nadchli plné Forum Karlín a pro jejich velkolepou projekci spolu s ohnivou show a nespočtem světelných i dalších efektů jim stoprocentně bude vyhovovat ještě větší pódium. Jak roky plynou, kapela svůj koncertní projev neustále vylepšuje, a kdo byl svědkem jejich nedávného streamovaného koncertu „In Absentia Dei“, už tak trochu tuší, co ho zde čeká. Prim v jejich setlistu pravděpodobně sehraje dosud poslední album I Loved You at Your Darkest, Behemoth však neopomíjejí ani svou ranou tvorbu.

Mistři chirurgické oceli Carcass po osmi letech vyjedou s novou muzikou

Nejstarší z této čtveřice kapel budou britští veteráni Carcass, jejichž pojetí death metalu je v tomto žánru opravdu pojmem. Letos je to už 35 let, co se tento metalový kolos dal do pohybu. Jejich účast bude pikantní pro Michaela Amotta z Arch Enemy, který v Carcass několik let působil, stejně tak i jejich bubeník Daniel Erlandsson.

Čtyřčlenná formace kolem původních členů Jeffa Walkera a Billa Steera se příští rok chystá vydat své sedmé album s názvem Torn Arteries. Název této desky naráží na běžná témata, o kterých texty kapely často vypovídají: jmenovitě nejrůznější nemoci a jejich symptomy, chirurgická práce, patologie či medicínské abnormality. Po osmi letech od předchozí desky mohou opět srdce jejich fanoušků zaplesat radostí.

Mladí Undo Others se představí hned na úvod

Tím, kdo zahájí tento skvělý koncertní večer, budou američtí Undo Others. Tato pětice se dala dohromady teprve před třemi lety pod názvem Idle Hands, nedávno však došlo ke změně názvu. Jejich tvorba spojuje klasický heavy metal s gothic rockem, s čímž koresponduje i jejich textová stránka zaměřená na temnotu a tajemno noci. Minulý rok vydali debutové album Mana, a právě s tím na vás zaútočí hned na úvod tohoto večera.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com