Vánoční dárek od Dogy – klip natočený doma u Izziho

Izzi, Doga

Rockoví harcovníci Doga nachystali pro fanoušky na Štědrý den překvapení v podobě klipu Dej mi duši svou, který je opředen mnoha unikáty. Video se natáčelo doma u frontmana kapely Izziho. Fanoušci tak mají jedinečnou příležitost trochu nakouknout do zpěvákova soukromí.

Harley Davidson, kovaná postel a modelka Weendy Garyen

S nápadem na natáčení u sebe doma přišel sám Izzi. Během jarního koronavirového lockdownu nebylo snadné najít vhodné lokality, a tak se štáb v čele s video kreativcem Davidem Havlenou „nastěhoval“ k Izzimu do obýváku. „Chtěli jsme pro klip najít stylově zařízené rockové prostory. Nabízel se Retro hotel Garage v Ostravě, kde mají například pokoj zařízený ve stylu AC/DC. Jenže vzhledem k lockdownu a uzavření všech podobných míst to nebylo možné. Pak přišel Izzi s tím, že si do pokoje pro hosty zaparkoval custom built motorku Harley Davidson – a bylo rozhodnuto. Neznám podobné místo, kde by v pokoji stála luxusní mašina a k tomu řada úžasných kulis včetně kované postele,“ popisuje Havlena. Zmíněná kovaná postel se dokonce objevila i ve filmu Muzzikanti. Roli Izziho tehdy ztvárnil herec Pavel Kříž. Teď postel naopak patřila krásné instagramové modelce Weendy_Garyen. Té Izzi dokonce zapůjčil pro klip i jednu ze svých kytar.

 

Je to hit, tvrdí Izzi

Klip ke skladbě Dej mi duši svou, která je součástí zatím poslední desky Hard Werk, nevznikl náhodou. Podle frontmana je to hit. „Ta písnička je na desce hodně výrazná. Mám ji rád. Baví mě její atmosféra a povedl se i text. Prakticky hned od vydání alba Hard Werk jsem chtěl, aby se na písničku natočil i klip. Dlouho jsme hledali nějaký nápad, až nám ho teď na jaře trochu paradoxně přihrál koronavirus,“ doplňuje Izzi. Skladba je i pevnou součástí koncertů Dogy a podle statistik online přehrávání patří mezi TOP 10 nejhranějších písniček kapely.

Poprvé trochu jinak

Pro samotnou kapelu je video unikátní tím, že se v něm poprvé neobjeví všichni členové a záběry víceméně odráží „příběh“ textu. Navíc Doga přistoupila k tomu, že chce text v klipu ještě více umocnit, a tak se jedná o vůbec první lyric video v historii této rockové čtveřice. „Klip má svým minimalistickým ztvárněním své osobité kouzlo a cokoli dalšího by to kouzlo mohlo rozbít. Navíc jsme ještě stihli udělat klip k hitu Zelená, ve kterém se kapela vyřádila v celé své kráse. Video Dej mi duši svou symbolicky uzavírá éru alba Hard Werk, protože na jaro 2021 chystáme novou desku,“ dodává Izzi.

Text, foto a video: David Havlena