Within Temptation přinášejí v novém temném videoklipu The Purge vnitřní očistu

Sharon Den Adel, Within Temptation

Nizozemci Within Temptation vydali své nejnovější album Resist v únoru loňského roku. V jeho šlépějích hodlají pokračovat i nadále: po vydání videa ke skladbě Entertain You je tu nový, mnohem temnější videoklip s názvem The Purge.

Nové moderní prvky

S moderními prvky v hudbě si Within Temptation začali pohrávat už v roce 2014, kdy jim vyšlo rozporuplné album Hydra, které se značně lišilo od svých předchůdců. Jak si skupinu pamatujeme z minulosti, řadila se žánrově spíš mezi kapely gotického metalu. V nové, modernější podobě symfonického rocku se Within Temptation vrátili po koncertní pauze trvající více jak čtyři roky právě se zmíněným s albem Resist (2019).

Singl a klip The Purge: předzvěst budoucího alba?

V této době, kdy se většina živých koncertů a show odkládají, se i Within Temptation zaměřili na tvorbu možného nástupce desky z loňského roku. Nově vydaný singl The Purge je tak možnou předzvěstí budoucího alba. Skladba pojednává o sebereflexi a hledání vykoupení. Ve videoklipu vidíme celou skupinu v čele se zpěvačkou Sharon Den Adel, hrající v mlze.

 

Společné turné s Evanescence

V minulosti vydali Within Temptation také singl a videoklip Entertain You, který odkazoval na společné turné Worlds Collide s kapelami Evanescence a Smash Into Pieces. Píseň Entertain You je dle slov zpěvačky Sharon Den Adel poctou odlišnosti v lidské společnosti a výzvou k toleranci.

Turné však bylo přesunuto na podzim roku 2021 kvůli pandemii koronaviru. Celosvětově bylo na turné prozatím prodáno téměř 150 000 vstupenek a několik plánovaných vystoupení je již nyní zcela vyprodaných.

 

Proslavili se již rok po založení

Within Temptation vznikli v roce 1996. Skupinu založili Robert Westerholt a Sharon den Adel. Oba zakladatelé patřili původně do skupiny The Circle. Rok po založení vydali svůj albový debut, který dosáhl komerčního úspěchu.

Typické jsou pro ně symfonické a moderní elementy spojené s mezzosopránem zpěvačky Sharon Den Adel. Within Temptation mají na svém kontě sedm studiových alb a několik úspěšných turné po celém světě.

Text: Šárka Vlachová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author