Dead Daisies s Glennem Hughesem v čele představují albový debut nové sestavy

David Lowy a Doug Aldrich, Dead Daisies

Mezinárodní hvězdná sestava The Dead Daisies přichází s novým studiovým albem Holy Ground. I když už v létě vypustily „Kopretiny“ digitální akustické EP The Lockdown Sessions s hudebními výsledky karanténního období, až deska Holy Ground je plnohodnotným debutem nového složení kapely.

Sestava 2020-2021

Během sedmi let existence kapelou prošly téměř dvě desítky hvězdných muzikantů. Ze zakládajících členů zůstal do dnešních dnů na svém místě jen kapelník a doprovodný kytarista David Lowy (Mink, Red Phoenix). Sólovou kytaru již nějaký čas obstarává Doug Aldrich (Whitesnake, Dio) a za bicí později usedl Deen Castronovo (Journey, Hardline, Ozzy Osbourne), který si i zazpíval v coveru klasické skladby 30 Days in the Hole od Humble Pie.

 

Glenn Hughes značně ovlivnil, jak bude deska vypadat

Déle byl tváří kapely zpěvák John Corabi, známý ze svého devadesátkového angažmá v Mötley Crüe. Nyní ale zpěv i baskytaru ve své osobě spojil Glenn Hughes, svého času působící v Deep Purple a Black Sabbath. Tak výrazná osobnost zákonitě musela do značné míry ovlivnit hudební tvář nového alba. Jeho skladby pro Dead Daisies můžeme nazvat důstojnými následovníky jeho sólové tvorby. Navíc nyní opět stojí s Aldrichem na pódiu společně.

Šťavnatá rocková muzika nasáklá blues

Celkově nás čeká hutná, šťavnatá rocková muzika nasáklá blues, jak jsme to vždycky měli rádi od klasických hardrockových kapel 70. a 80. let. Zaplať Pánbůh, že v době vzrůstajících všemožných modernizací muziky existují ještě party, které to mají rády poctivě zahrané na nástroje. Dead Daisies, i když opakovaně měnili složení, si přinejmenším uchovali svůj standard kvality. A přestože je deska Holy Ground díky Hughesově vlivu o něco jiná než ty předchozí, stávající fanoušky zajisté nezklame, a ještě možná přivede kapele mnohé další příznivce.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com