YBCA po vás při přepadení nebude chtít peníze, ale hudební nápady

ybca promo

Je libo něco bláznivého, ale zároveň tak, aby se člověk nevzdával tvrdých tónů? To vám splní „brněnská loupežnická tlupa“ YBCA. Po dvou letech vydává nové studiové album Voholte je!!! Jak by se vám líbil svět, kde by po vás při přepadení nechtěli peníze, jako spíš to, co jste včera v noci v potu tváře vyplodili do not?

„Maidnům“, Metallice i tobě vykradou šuplík s novou tvorbou

Svému přídomku „loupežníci“ dělá tahle banda na novém albu opravdu čest. Nejen v názvu Voholte je!!!, nejen ve dvou coverech (Hajný je lesa pán a Já budu chodit po špičkách), ale především v prvním singlu, který hrdě nese své „zločinné“ jméno, stejné jako název celé desky. V singlu Voholte je!!! vás YBCA přenese do svého paralelního světa, kde nejdůležitější komoditou, po které muzikanti baží, nejsou peníze, ale – nepřekvapivě – hudební nápady. A kde je vzít a neukrást? Ale ano, ukrást! A rovnou od těch nejslavnějších, nejbohatších, tedy nejtvořivějších. Na mušku si berou světové hvězdy jako Iron Maiden v čele se zpěvákem Brucem Dickinsonem, Metalliku, ale narážejí i na domácí produkci – na slavné album Olympicu Když ti svítí zelená s metalově laděnou titulní skladbou. A v bezpečí se před nimi nemůže cítit ani nikdo z nás, neznámých „dělníků rock’n’rollu“, kdo po nocích píšeme do šuplíku. „Dej sem riff!!!“ nám ještě dlouho bude znít v uších jako noční můra.

 

Za mikrofonem BigBoss, Ondra Novák (Gate Crasher) i Silva Chrudinová (Ona)

Deska vyšla – jak jinak než v čas zločinců – o půlnoci, a to dne 4. března 2021. Vznikala ve vyškovském studiu Davos pod dohledem producenta Otyna. Třináctku songů zpívá pěvecké trio YBCY v čele s BigBossem, na albu slyšíme i hosty jako Ondra Novák (Gate Crasher), Khaablus (Solfernus) či Silva Chrudinová z kapely Ona. Příští loupežné přepadení v podobě videoklipu nás čeká v létě, a to ke skladbě Na Bertramce. Do té doby si snad můžeme oddychnout, že jsou naše šuplíky s nevydanými písněmi v bezpečí…anebo…že by…??? Půjdu ten svůj radši zkontrolovat!

Text: Sylva Kaplanová, Foto: Aleš Sáha Novák, video: YouTube.com