Alice Cooper oslavuje novým albem město rocku a vzkazuje: Rock nezemřel!

Alice Cooper

Alice Cooper vydal album Detroit Stories, které vzdává hold jeho rodišti. Průmyslovou atmosféru Detroitu zachycuje i klip k prvnímu singlu Social Debris. A stejnou jistotu jako ohledně svého rodného města má Alice Cooper i ohledně budoucnosti rockové scény.

Pocta městu rocku

Alice Cooper nepotřebuje po své dlouholeté kariéře vymýšlet kdovíco nového. To, co dělá, ale pořád funguje, a dokonce lépe než spousta rádoby modernější světové produkce. Jeho nové album Detroit Stories je míněno jako pocta městu rocku. Detroit je průmyslové město – a kde je průmysl, tam je často i rock. Rock tepal jako mašiny, které se denně roztáčely, tisíce pracovníků žily v jejich rytmu – a v rytmu muziky, jež tu vznikala v podobném žáru, jaký šel od strojů. A jen tak mimochodem, v Detroitu se v roce 1948 narodil jakýsi Vincent Damon Furnier

První singl Social Debris představující nové album Detroit Stories

 

Ve společnosti Janis Joplin a Jima Morrisona

Jeho rodným jménem mu mimochodem říká jen jeho kamarád Keith Richards. Na jeho přátelskou a trochu žertující otázku, kdy měl „Vinnie“ poslední drink, existuje jediná odpověď – před více než třiceti lety. Byl jedním z těch, kdo patřili ke společnosti kolem Janis Joplin či Jima Morrisona a společně popíjeli – byl asi o pět let mladší, ale na rozdíl od svých přátel, kteří vstoupili do Klubu 27, se Alice Cooper alkoholu dávno zbavil.

Druhá ukázka z aktuálního alba Detroit Stories – píseň Our Love Will Change The World

 

Rock že je mrtvý? Tak to ani náhodou, přijdou nové kapely

Ne však víry v rokenrol. Rozhodně si nemyslí, že by byl rock mrtvý – podle něj je to příliš velká zábava, než aby mohl skončit. Naopak očekává nástup nových rockových skupin. Po celém světě jsou podle něj teď „osmnáctiletý děcka zavřený v garážích“ a učí se hrát skladby velikánů jako Aerosmith, Ozzy Osbourne či Guns N‘ Roses… aby pak mohly povstat nové kapely a začít novou hardrockovou éru. Kéž by měl pravdu!

Text: Sylva Kaplanová, foto: Lukáš Urbaník, videa: YouTube.com