Sabaton přiveze do Prahy velkolepou show i originální hosty

Sabaton, Joakim Brodén

Sabaton se opět chystá do České republiky – příští rok na jaře zahraje v Praze. S sebou bude mít tak trochu nečekané a velmi zajímavé hosty. A kdo si koupí lístky už v pátek při startu předprodeje, bude mít přístup na večerní livestream.

12. března 2022 bude svět snad už natolik v pořádku, že bude možné pořádat velké koncerty zahraničních kapel. Právě na tento den si naplánovali českou koncertní zastávku Sabaton. Stane se tak v rámci evropského turné The Tour To End All Tours a kapela vystoupí v Praze v O2 aréně. V roce 2019 oslavil Sabaton dvacetileté výročí založení, a to vydáním desky a velkým turné, opět i se zastávkou u nás. Ale již nyní kapela plánuje dál – chystá další mega turné The Tour To End All Tours se zajímavými hosty.

 

Mongolská kapela The Hu je originální i populární

Sabaton doprovodí na turné mladá mongolská rocková kapela The Hu, která ve své tvorbě čerpá z tradic jejich národní hudby. Při své koncertní produkci používají neobvyklé nástroje jako Morin Khuur (koňská hlava), Tovshuur (mongolská kytara), Tumur Khuur (čelistní harfa) a hrdelní zpěv se současnými zvuky. Výslednému soundu sami říkají Hunnu Rock. Ve světě vůbec nejsou neznámí – debutová deska The Gereg (2019) je poslala na přední příčky popularity nových kapel žánru a po celém světě docílili více než 250 miliónů přehrání svých skladeb. Nyní chystají druhou desku natočenou v koronavirovém období, která jim vychází zkraje roku 2022. Můžeme očekávat, že v Praze zazní i některé písně právě z ní.

 

Lordi se konečně dostanou do ČR – a rovnou s novým materiálem

Dalším hostem Sabatonu budou ti, kteří měli ohledně českého koncertu již víckrát velkou smůlu s rušením termínů kvůli koronaviru, ale teď se jich konečně dočkáme. Řeč je o populární finské kapele Lordi. Během karanténního období údajně psali novou muziku jak šílení, a tak nás opět mají čím překvapit.

 

Kdo bude mít lístek v den spuštění, může se večer dívat na livestream z Exitfestu

Na tento koncert pořádaný agenturou Pragokoncert Bohemia, a.s. seženete vstupenky od pátku 9. 7. od 10:00 v sítích Ticketmaster a Ticketportal. A kromě toho mají Sabaton pro fanoušky ke každé zakoupené vstupence dárek – exkluzivní přístup k živému přenosu vystoupení na Exitfestu, který se právě 9. 7. koná. Livestream začíná ve 21:00, k přístupu je třeba zakoupit vstupenku v den spuštění a nejpozději hodinu před zahájením streamu (tedy nejpozději ve 20:00) obdržíte přístupový kód. Ke streamu je pak možné se připojit na sabaton.net/live.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author