Line-up festivalu Josefstadt dosáhl své konečné podoby

Brutal Assault

Už jen hodiny zbývají do letošní zmenšené verze Brutal Assaultu. Již brzy se několik tisíc metalových fanoušků sejde 12. – 14. 8. 2021 při skvostném line-upu ve známém prostředí josefovské pevnosti.

Peter Tägtren dorazí s Hypocrisy, náhradou za Pestilence budou Vader

Poslední update kapel, který byl oznámen nedávno, odhalil konečnou soupisku pro letošní rok. V roli headlinera se představí švédská melodic deathmetalová legenda Hypocrisy. Sestava kolem frontmana a mozku kapely Petera Tägtrena (Pain, ex-Lindemann) brázdí celý svět již úctyhodných třicet let a v Josefově budou jedním z hlavních tahounů. Jako adekvátní náhrada za Pestilence byli pozvání polští Vader, kteří patří mezi nejdéle aktivní deathmetalové kapely. Tato čtyřčlenná formace si u nás posledně zahrála loni v září na brněnské Melodce v rámci turné k novému albu Solitude in Madness, a i to bude mít vedle starších osvědčených fláků v jejich setu své pevné místo. Náhradou za britské sludge metalisty Conjurer bude další polská akvizice The Materia.

Pořádná dávka extrémního metalu a hardcoru z české scény

Solidní masakr kombinující thrash metal s nádechem hardcoru můžeme čekat od pražských Crippled Fingers. Ti letos představili nový singl Break the Line, který může být i předzvěstí nového alba. Druhým zástupcem melodického death metalu budou Innersphere z Plzně. Během koncertní pauzy rozhodně nelenili a dokončili práce na novém studiovém albu Omfalos, ke kterému letos jedou rozsáhlé turné. Dále nás nemine post-hardcorová smršť s názvem Skywalker, pořádnou grindcoreovou tancovačku nemají problém rozpoutat služebně velmi mladí Insistent. Blackmetalové fanoušky potěší Stíny plamenů. Jde o další z úspěšných projektů Lorda Morbivoda (Umbrtka, Trollech, Quercus, War for War). Line-up festivalu uzavírá death/blackmetalová skvadra Altars Ablaze, která sice vznikla teprve nedávno, sestava je však tvořena muzikanty mající četné zkušenosti ze svých předchozích kapel.

Vstupenky jsou stále k dispozici, zbývající množství se však rychle tenčí

V tuto chvíli je prodáno kolem osmdesáti procent vstupenek. Vzhledem k tomu, že festival se rychle blíží, však na poslední chvíli stoupá zájem, a proto doporučujeme s nákupem neotálet. Přijďte si užít atmosféru Brutal Assaultu v jeho nevšední podobě!

Text: Mates Šimek, foto: Zdenek Greendeath Zelený