Agressive Music Fest letos proběhne ve Velkém Dřevíči

V.A.R. , foto: Honza Švanda

Festivalová sezóna se pomalu chýlí ke konci. Pro fanoušky ostřejších metalových žánrů však máme dobrou zprávu – Agressive Music Fest je v plánu již tento víkend a nabízí řadu zajímavých kapel.

Vstupenky k dispozici pouze na místě, k dispozici bude celý autokemp

Ve dnech 27.-28. srpna se tedy můžeme těšit na jeden z posledních letošních hudebních festivalů. Pro fanoušky ostřejších metalových žánrů se tedy nabízí příjemná možnost ke skorozakončení festivalové sezóny. Velký Dřevíč se nachází hned vedle východočeského města Hronov. Stanování a parkování bude možné v prostorách přilehlého kempu. Vstupenky budou k dispozici v dostatečném množství na místě, předprodej již byl ukončen.

Festivalový areál pamatuje řadu koncertů velkých metalových jmen

Minulý rok dorazilo do Pohoří na desátý ročník festivalu přes 600 fanoušků. Jednalo se taktéž o jeden z mála festivalů, které minulý rok proběhly. Letos se tato akce přesouvá na nové místo, a sice nedaleko polských hranic do Velkého Dřevíče, který pamatuje řadu významných koncertů českých metalových kapel. Zahrály si tu takové veličiny jako Master’s Hammer, Krabathor nebo Arakain. A letos se v areálu bývalého koupaliště uskuteční již jedenáctý ročník Agressive Music Festu, který je zaměřený především na thrash metal, death metal a podobné odnože extrémního metalu.

S novým albem se představí Tortharry, či Innersphere

Letošní line-up je sestaven ryze z českých kapel, včetně několika tuzemských legend, zahraje si zde však i řada nových „želízek v ohni“, jež mají našlápnuto k úspěšné kariéře. Mezi headlinery se představí deathmetalová legenda Tortharry. Ke třiceti letům existence si kapela nadělila dárek v podobě nového studiového alba Altars of Ignorance a řada skladeb z něj se bezpochyby objeví v setlistu kapely. O něco déle a přes třicet let ve stejné sestavě hraje thrashmetalová formace V.A.R., která se do Velkého Dřevíče taktéž chystá vypravit. Vratislavský Alkoholický Rachot vám dokáže, že zaručeně ještě nepatří do starého železa. Melodické pojetí death metalu přijedou zvěstovat plzeňští Innersphere. Na letošní zkrácené verzi festivalu Brutal Assault představili své nové album Omfalos a další štace je čeká právě tady.

Úderné zastoupení bude mít thrash metal, deathových formací bude celá řada

Mezi žánrové kolegy již zmíněných V.A.R. se zde zařadí trutnovská Exorcizphobia. Stálice české thrashmetalové scény, jež si letos zahrála i na festivalu Obscene Extreme, postaví setlist zejména na své nové desce Digitotality. Sekundovat jim budou pražští Kaar a Pikodeath, kombinující thrash metal s příměsí death metalu. Vedle Innersphere se do vod melodického death metalu pustí i brněnští Vanguard. Jedinou female-fronted kapelou na festivalu bude pražská formace Diligence, death metalový trend zachová tříčlenná sestava s názvem Tredis Harm Any. Tyto a řada dalších kapel vás provedou v neobvyklém termínu a na novém místě letošním ročníkem Agressive Music Festu.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Author