The Rasmus a Apocalyptica opět spolu v nové písni s názvem Venomous Moon

Apocalyptica / foto: Honza Švanda

Severské veličiny The Rasmus a Apocalyptica se spojily pro nový singl. Jmenuje se Venomous Moon a vypráví o tom, co jsme nedávno velmi dlouho zažívali na vlastní kůži. Píseň vznikla ale dříve.

Opětovné spojení dvou finských hvězd

Píseň Venomous Moon je druhým singlem z chystané desky The Rasmus. Jednotliví členové kapely ho nahrávali postupně na různých místech – pobývali na Havaji, v Helsinkách, v Sydney, ale i v Anglii. Spolupracovali s dánským producentem Joshuou, který otiskl svou stopu již do prvního singlu Bones. Koproducentem skladby je Martin Hansen, s nímž to The Rasmus „táhnou“ již od svého největšího hitu In the Shadows. Zároveň má také na kontě spolupráci s Apocalypticou, což bylo nyní zúročeno ještě více – tato dvojice kapel spolu připravila již skladby Bittersweet a Life Burns, nyní Apocalyptica dodala The Rasmus do nové skladby své typické cellové riffy.

Skladba o samotě

Venomous Moon je o izolaci a odloučení od světa, ale napsal jsem ji ještě předtím, než se objevil virus. Musel jsem snad zahlédnout záblesk budoucnosti, který pak písni dodal zcela novou vrstvu melancholie,“ vysvětluje zpěvák Lauri Ylönen.

Klip v duchu slavného seriálu

Obě kapely si spolu zahrály i ve videoklipu, který je inspirován seriálem Stranger Things. V klipu se objevují strašidelné bytosti vycházející ze stejných hlubokých lesů jako Groke v příbězích o Mumíncích (legendární finské fantastické příběhy). Klip režíroval Vertti Virkajärvi a produkovala ho společnost No Office.

 

The Rasmus budou hrát i u nás

Na podzim roku 2022 se The Rasmus chystají na světové turné. V rámci něj zavítají i k nám, a to 15. října 2022 do pražského Fora Karlín. Koncert pořádá Live Nation.

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda, video: YouTube

Author