Melodic Metal Nights budou, dokonce ve větším počtu koncertů

RosaNocturnaPromoAll

Již dlouho plánové minitour Melodic Metal Nights, které pořádají společně kapely Rosa Nocturna, Donor a Rebel, bylo minulý čtvrtek konečně poctivě zahájeno v pražském klubu Vagon. Původní záměr byl odjet tour už minulý podzim, nicméně kromě ostravského koncertu musel být zbytek štací zrušen, všichni víme, proč. Kapely to ovšem nezabalily, koncerty přebookovaly, a ještě nějaká místa přidaly, takže ohlášené koncerty Melodic Metal Nights proběhnou celkem v pěti městech.

Rosa Nocturna: starodávná atmosféra středověku vytvořená pomocí neobvyklých nástrojů

Jak název celého tour naznačuje, všechny tři kapely kladou ve svých skladbách důraz na melodii. Můžete se tedy těšit na skvěle namíchaný koktejl tvrdší muziky s prvky epických melodií, kombinované u každé kapely trochu jinak.
Rosa Nocturna je brněnská kapela hrající melodický symphonic-power metal se zaměřením na ženské vokály, symfonické prvky a silné kytarové riffy. Texty vás dostanou do dávných dob a popisují zapomenuté příběhy a mýty. Pomocí nástrojů pro metal neobvyklých, jako je jako harfa, cimbál či flétny, vytváří Rosa Nocturna starodávnou atmosféru středověku.

Donor: heavy-power ze Vsetína

Na heavy-powermetalové kompozice se můžete těšit od vsetínské formace Donor, která je na scéně již od roku 2012 a za dobu své existence stačila promluvit k publiku několika významnými počiny. Po vydání EP (2014) a dvou singlů v letech 2016 a 2018 následovalo také debutové album s názvem Donor, které bylo představeno na Masters of Rock 2018 a také následně na úspěšném klubovém turné po České republice.

Rebel: melodičnost s metalcore

Čáslavská úderka Rebel vám představí melodický metal s prvky power metalu a metalcore. Za svou pětiletou historii odehrála kapela několik desítek koncertů na klubových akcích a festivalech po celé republice. Na podzim minulého roku představil Rebel novinku Trinity of Inspiration, která obsahuje tři singly prezentující tři různé směry, jimiž se kapela vydá na budoucích albech.

Všichni pojďte pod pódium!

Zveme tedy všechny fanoušky tvrdé, ale zároveň melodické muziky. Vyberte si město, kde nás budete mít nejblíž a přijďte si užít nezapomenutelný večer s přátelskou atmosférou! Program bude plný jak ostrých riffů a chytlavých melodií, tak podmanivých balad i epických symfonií.

Zbývající termíny Melodic Metal Night 2021

  • 16.10. – Kolín, U Vodvárků
  • 05.11. – Ostrava, Barrák
  • 12.11. – Vsetín, Beseda
  • 13.11. – Kladno, Poldofka

Text: Miloš Zubr, foto: promo foto Rosa Nocturna, video: YouTube.com

Author