Welicoruss potvrzují čtveřici lednových koncertů

Welicoruss, Ilya Ilyas Tabachnik / foto: Honza Švanda

Zatímco v táborech spousty českých kapel se během nedobrovolné koncertní pauzy pracuje na nové tvorbě, jiné skupiny, jako jsou Welicoruss, i přes současná omezení zvou na své brzké koncerty.

Welicoruss pozvolna představují novou tvorbu

Česko-ruská symphonic blackmetalová stálice Welicoruss, která má za sebou řadu koncertů i po velkých evropských festivalech, se chystá na krátké turné po čtyřech českých městech. Do akce jdou na podporu svého dosud aktuálního alba Siberian Heathen Horde, které vyšlo před dvěma lety v březnu. Novou tvorbu představili svým českým fanouškům už i před půl rokem, a to třeba na festivalu Legends Rock Fest, kde uzavírali první festivalový den. I zde nechávají prostor své oblíbené tématice zahrnující přírodu, mýty, filozofii a tajemné jevy.

Innersphere se chystají revanšovat za své zrušené koncerty

Welicoruss však nebudou jedinou kapelou, na kterou se ve druhé polovině ledna můžeme těšit. Na všech čtyřech koncertech této šňůry se k nim přidá mladá plzeňská melodic deathmetalová formace Innersphere. Loňský rok byl pro ně koncertně velmi bohatý, pak ale během krátkého podzimního turné na podporu jejich nového alba Omfalos došlo z důvodů současné situace k nepříjemným komplikacím a některé koncerty byly nakonec i zrušeny. Nyní si však vyrážejí spravit chuť a těší se na své fanoušky.

Maahes přivezou zhudebněné egyptské dějiny

Sestavu doplní německá atmospheric blackmetalová skvadra Maahes. Ve své tvorbě se věnují především historii starověkého Egypta. Tomu nasvědčují už pseudonymy jednotlivých členů v podobě jmen egyptských bohů. Tato pětice se dala dohromady před šesti lety a dosud nahráli jediné album s názvem Reincarnation. Na první koncert tohoto metalového tria se můžeme těšit už tento víkend v Ostravě, následovat budou Praha, Brno a Pardubice.

Seznam koncertů:

  • 15. 1. Ostrava – Barrák Music Club
  • 21. 1. Praha – Music Club Modrá Vopice
  • 22. 1. Brno – Melodka
  • 29. 1. Pardubice – RC Ponorka

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, videa: YouTube.com

Author