Insania vidí svět jako GRRRotesky, novou desku vydává v únoru

Insania-Grrrotesky, foto: DNT 2 /poskytnuto Smile Music Records

Insania byla nazvána „brněnskou stálicí rockového vyvrhelství„. A nejspíš neexistuje lepší definice pro tuto kapelu. Nyní kapela „pojede peklo“ s novým albem GRRRotesky, které vychází na konci února.

Jedeme peklo, jedeme pekelně

Insania představuje novou desku GRRRotesky pěkně zostra, a to prvním singlem nazvaným Jedeme peklo, skladbou s energií punkového charakteru i nádechem věcí zakázaných. „Skladba Jedeme peklo je jeden z vrcholů alba GRRRotesky a jeden z nevergreenů, který mu dal jméno. Je to totiž karikatura gansta historek z podsvětí, groteska plná vzteku,“ vzkazuje sama kapela. „Rychlej nekompromisní buldozer bicích a kytar uhání pod bičem zlé trouby a znepokojivé sirény. Parní lokomotiva rytmicky upouští páru z přetlakovaného kotle a supí sebevražednou rychlostí po kolejích do pekla,“ varuje zpěvák a kytarista Poly. Takže držte si klobouky, jedeme z kopce!

Slavme pětatřicetiny společně

Deska GRRRotesky přináší dvanáct nových skladeb, a nutno říct, že velmi mnohotvárných. „Ve studiu jsme včetně bicích a kytar zabrali kolem 120 stop,“ ohromuje kapela. Kumpáni Poly, BlackDrum, Klíma a Tudy budou letos slavit pětatřicet let existence Insanie. Můžete slavit s nimi, a to třeba už nyní v únoru poslechem nové desky. A samozřejmě nejen poslechem desky, ale i návštěvou některého z koncertů. Ten první je už v sobotu 26. 2. 2022 na brněnské Flédě. Album GRRRotesky vychází 25. února na CD a na vinylu pak 1. května pod hlavičkou Smile Music Records.

Text: Sylva Kaplanová, foto: DNT 2 /poskytnuto Smile Music Records, video: YouTube.com

Author