Protheus pokřtil své Závislosti i v Pardubicích

Protheus/foto: Petr Chán
Frontman Jan „Protheus“ Macků, kterého dobře známe z Dymytry, je v současnosti na turné se svým sólovým projektem, který se ukazuje být hned zkraje velmi žádaným. Turné Závislosti je hojně navštěvované a má dobrý ohlas.

Poprvé na pódiu bez masky, a o to blíže fanouškům

Po téměř dvaceti letech za mikrofonem v Dymytry se Protheus podle svých slov rozhodl, že je načase ukázat fanouškům na pódiu svoji pravou tvář v plné parádě. Spolu s dalšími skvělými muzikanty napsal a nahrál řadu povedených skladeb – a mohlo se rovnou vyrazit na turné. Za zmínku stojí například titulní skladba Závislosti, která již pár dní po svém zveřejnění měla na YouTube velmi vysoký počet zhlédnutí, nebo také Ruda se mění ve zlato, kterou Protheus původně složil pro jedno české město na počest otevření nového náměstí, dále pak třeba i svižnější song Bude nás slyšet.

V Pardubicích proběhl křest alba Závislosti

Turné, které probíhá během října a listopadu, se na naprosté většině svých štací setkává s početným publikem, minulý víkend v pardubickém ABC Klubu bylo dokonce vyprodáno. Zde vystoupil v roli hosta frontman kapely Komunál Luboš Suchánek. Ten Protheovi pokřtil jeho první desku symbolicky pivem Svijany, které patří mezi hlavní sponzory Dymytry. Spolu si pak zazpívali známou skladbu Zapalte nás z repertoáru Komunálu a naprostá většina fanoušků se k Lubošovi přidala s přáním toho, aby Protheus dále pokračoval i v tomto projektu a abychom se dočkali i dalších studiových alb. Součástí setlistu byl dále i song Jsem prý blázen jen, kde kapela vzdala hold Jiřímu Schelingerovi a Aleši Brichtovi, nebo známá píseň Holubí dům, taktéž z repertoáru Jiřího Schelingera.
Několik koncertů stále zbývá, vstupenky jsou v prodeji
Vstupenky na Závislosti Tour 2022 jsou k dispozici v síti Ticketstream.

Seznam zbývajících koncertů je zde:

21.10. České Budějovice – KD Vltava
27.10. Brno – KC Semilasso
29.10. Ostrava – Barrák Music Club
4.11. Hořovice – Kulturní dům
5.11. Mrákov – Kulturní dům

Text: Mates Šimek, foto: Petr Chán