Lionheart, Terror, Get the Shot a Dying Wish v Praze: skákání z pódia v rytmu hardcoru

Get the Shot/foto: Jakub Smolík
Totální masakr! Tak by se dal nazvat vyprodaný hardcoreový koncert, který se konal druhou říjnovou neděli v pražském klubu MeetFactory. Lionheart, Terror, Get the Shot a Dying Wish v jednom večeru? Takovou nálož jde přežít ve zdraví? Pokusili jsme se o to.
Kalifornští Lionheart a Terror se vydali na společné turné, a aby toho nebylo málo, přidali se k nim ještě kanadští Get the Shot a Dying Wish z Portlandu v USA. Všem mohlo být při čtení této soupisky jasné, že tento koncert bude stát opravdu za to, a za sebe mohu říci, že překonal veškerá má očekávání. Večer se nesl ve znamení stagedivingu, moshování a tvrdého hardcoru.

Dying Wish: Andílek s metalcorem v těle

Akci odstartovali Dying Wish v čele se zpěvačkou Emmou Boster. Emma na první pohled vypadá jako andílek, ovšem na pódiu předvedla pořádnou dávku metalcoru. Již po prvních skladbách to pod pódiem vřelo a dav si energetickou show užíval.

Get the Shot: neskutečná show

Jako další vtrhli na pódium kanadští Get The Shot. Od prvních tónů všude sršela energie, v kotli se moshovalo, proběhla nejedna wall of death. Na pódiu bylo neustále plno, neustále někdo skákal do davu. Frontman kapely JP se hned po pár skladbách sám vrhal z pódia do rozjetého skákajícího kotle. Dav šílel, a není divu – jejich vystoupení byla neskutečná show, a to na nás to nejlepší teprve čekalo. Kapelu z pódia vyprovázel potlesk snad všech přítomných.

Terror: hups z pódia dolů

Jednu smršť vystřídala na pódiu další. Legendární kalifornská hardcoreová kapela Terror v čele s frontmanem Scottem Vogelem vlétla na pódium, kde představila songy z letos vydaného alba Pain Into Power, ale i staré pecky, které znal každý z přítomných fanoušků. Naposledy, když jsme kapelu mohli vidět na Fajtfestu, neměli fanoušci možnost dostat se ke kapele na pódium. To si naštěstí mohli na tomto koncertu vynahradit. V jednu chvíli se pódium zaplnilo skákajícím davem. V kotli to šílelo. Z pódia létal jeden člověk za druhým. Kdo si během večera neskočil, jako by na koncertu nebyl.

Lionheart: narozeninové přání při koncertě největších hvězd

Na závěr přišla řada na hvězdy večera – Lionheart. Vystoupení odstartovali skladbou Cali Stomp, kterou s nimi zpíval celý dav. Zazněly i novinky z připravovaného alba, které se bude jmenovat Welcome To The West Coast III. Zpěvák Rob Watson předvedl svůj skvělý čistý hlas, při němž lidem naskakuje husí kůže. Šílenství davu vrcholilo. Ke konci vystoupení „Lvích srdcí“ využila kapela vhodné chvilky a na pódium byl přinesen narozeninový dort pro baskytaristu Richarda Mathewse. Fanoušci mu zazpívali Happy Birthday, a koncert uzavřel song LHHC. Sborově zpívala celá Meetfactory.

Díky!

Jak už bylo řečeno, celý večer byl jeden velký masakr plný neskutečné energie. Škoda jen, že musel skončit. Už teď se těšíme na další vystoupení všech čtyř kapel. Doufejme, že nás nenechají moc dlouho čekat. Chtěli bychom poděkovat pořadatelské agentuře Obscure Promotion za skvělý zážitek, na který budeme všichni ještě dlouho vzpomínat.

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík

Author