Příští rok v květnu se můžeme těšit na dva koncerty Iron Maiden

Bruce Dickinson, Iron Maiden/foto: Honza Švanda

Legendární Iron Maiden jen krátce po skončení svého turné Legacy of the Beast Tour 2022 začali oznamovat své plány na další pouť světem. A mezi ně spadají i dva koncerty v pražské O2 areně, kde se na tyto velikány můžeme opět těšit.

Překonají příští koncerty Iron Maiden ten letošní?

Letošní koncert na pražském Sinobo Stadium (bývalý Eden) byl natolik propracovaný, pestrý a hlavně podpořený skvělými výkony muzikantů, že z něj mnozí žili ještě několik dní potom – fanoušci, redakce i hudebně zaměřené webové stránky. A není se čemu divit – Bruceovi Dickinsonovi evidentně věk nic neříká, stejně jako jeho spoluhráčům, a na celé kapele bylo vidět, že je hraní naživo stále baví a naplňuje.

Součástí setlistů budou dlouho nehrané skladby

Turné v roce 2023 však bude opět jakousi novou kapitolou. The Future Past Tour 2023 nás zasáhne hned dvakrát, a to 30. a 31. května 2023 v pražské O2 areně, a při tom byste rozhodně neměli chybět. Kapela má totiž v plánu postavit svůj setlist rovným dílem především na novém albu Senjutsu a na velmi oblíbeném albu Somewhere In Time z roku 1986, přičemž v něm má být obsažena i řada skladeb, které kapela naživo minimálně v Evropě již velmi dlouho (anebo nikdy) nehrála. Tudíž se možná můžeme těšit na to, že konečně uslyšíme v živém podání třeba skladbu Alexander the Great, čtrnáctiminutovou The Rime of the Ancient Mariner, nebo třeba i Sea of Madness. Samozřejmostí by však měly být i obvyklé „hity“.

Vstupenky již v prodeji

Vstupenky na tyto metalové svátky pořádané agenturou Live Nation šly do prodeje v pátek 11. listopadu v síti Ticketmaster.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author