Manowar vyráží na evropské turné, první dvě zastávky budou v Česku

Manowar/foto: Standa Vybíral
Americká heavymetalová veličina Manowar za pár dní odstartuje své letošní evropské turné s názvem Crushing the Enemies of Metal Anniversary Tour 2023. Dvě zastávky proběhnou u nás – v Pardubicích a v Brně.

Po čtyřech letech se k nám Manowar vrací

Když Manowar odehráli famózní koncert v Brně a Ostravě před čtyřmi lety, mnozí si mysleli, že je to naposledy, co s těmito veterány máme tu čest. Opak je ale pravdou, příští týden se můžeme těšit rovnou na dva koncerty po sobě. Manowar si razí cestu svým osobitým pojetím heavy metalu již více než čtyřicet let a v tomto žánru zanechali velmi výraznou stopu. Skladby pojednávající o epických bitvách, mytologii, bozích a oddanosti metalu přitahují k tomuto fenoménu již několik generací metalových nadšenců. A i když dvojice původních členů, frontman Eric Adams a baskytarista Joey DeMaio, už balancují na hranici sedmdesátky, stále mají dostatek elánu a energie pro své zdánlivě nekonečné tažení.

V playlistu bude převažovat to nejlepší z kapelního repertoáru

Manowar chtějí postavit setlist především na tom nejlepším ze své tvorby. Můžeme si tedy být jistí, že nebudeme ochuzeni o hitovky jako Warriors of the World United, Kings of Metal, Fighting the World nebo Hail and Kill. A bude to rozhodně pořádně hlasitá metalová jízda, vždyť kapela se pyšní zářezem v Guinnessově knize rekordů jako nejhlasitější kapela na světě. Jejich koncerty vždy doplňuje tématická videoprojekce a řada povedených rekvizit. Vzpomeňme například na brněnský a ostravský koncert a vysokou hradbu, na které visely vlajky všech zemí, kterých se tehdejší The Final Battle Tour 2019 týkalo. A protože u nás budou Manowar své turné začínat, můžeme zatím jen dumat nad tím, jaké velkolepé představení si pro nás tito legendární Američané chystají.

Vstupenky stále v prodeji, brněnský koncert již vyprodán

Vstupenky na koncert, který proběhne v úterý 24. ledna v pardubické Enteria areně jsou stále k dispozici v síti Ticketportal. Koncert ve čtvrtek 26. ledna v brněnské STAREZ Aréně Vodova je již vyprodán. Nenechte si ujít koncert, který pořádá Agentura Glanc music a přijďte si pro pořádnou dávku energie i poctivé muziky, což v této době rozhodně všichni potřebujeme.

Text: Mates Šimek, foto, Standa Vybíral, video: YouTube.com

Author