Fleret oslavil ve Zlíně své 40. narozeniny

Fleret/foto: Ota Hofr

V pátek 20. ledna slavil Fleret ve Zlíně čtyřicáté výročí existence kapely spolu s téměř plným sálem fanoušků v Masters of Rock Café.

Jindra Kejak vždy zvesela

Příznivce folkrocku nejdříve rozehřál Jindra Kejak, který zahájil svou show o pár minut později. Jinda hýřil svým ostrovtipem a publikum se mu za něj odvděčilo velkým aplausem.

Různorodý koncert

Krasojízdu Fleretu uvedl přesně o půl desáté publicista Jakub Malovaný, který má v dobrém slova smyslu na svědomí několik knih o vzniku a působení této kapely. V průběhu koncertu se střídaly staré dobré fláky i nové písně z alba Za patama cosi a z alba Podroušený stav, které vznikly za doby covidu. Některé starší písně zpívala stálá sestava Fleretu společně s Jindrou Kejakem i s publikem. Kapelník Zdeňa Hrachový složil v průběhu koncertu poctu textařům Fleretu Matějkovi, Myslivečkovi a Mrlíkovi. Jistě jste si všimli, jak často se v historii Fleretu opakují příjmení s počátečním písmenem M, náhoda?

Díky!

Atmosféra koncertu byla více než přátelská. Publikum zpívalo s kapelou, která se nechala unést natolik, že se závěr koncertu posunul o více než půl hodinu, takže poslední píseň Šak máte nalété zazněla až po půl jedenácté v noci. Děkujeme za krásný koncertní večer a přejeme Fleretům mnoho dalších úspěšných let na naší hudební scéně.

Text: Martina Hofrová, foto: Ota Hofr

Author