Debustrol a Ocelot ve Studené: Ať žije koncertní divočina

Debustrol, Martin Kolinss/foto: Standa Vybíral

V sobotu 21. ledna 2023 jsme navštívili Hostinec U Šebestů ve Studené, kde zahrála česká thrashmetalová legenda Debustrol doprovázená znojemskou kapelou Ocelot.

Nálada byla veselá

Pro Debustrol byla Studená čtvrtou zastávkou v rámci turné s názvem Vraždící propaganda tour 2023. Fanoušků se sešlo opravdu hodně, pivo teklo proudem a nálada byla veselá.

Debustrol: Kolinss má novou kytaru

Jako první nastoupil Debustrol a začal akci pěkně zostra skladbou Trendshit. Následovaly písně Papež vrah, Umučená a Nasrat vám všem. To už se pomalu mezi fanoušky začalo tvořit obrovské pole energie, které vyústilo v moshing. Střed vystoupení patřil skladbám Válka, Svět co zatočí s tebou, Přerushit a Protest. Stejným tempem vystoupení probíhalo až do samého finále, kde jsme slyšeli hity jako Zakuklenci, Údolí Hádu a Antikrist. Jako poslední zazněla skladba Vyznání smrti. Martin Kolinss zde také předvedl svou novou krásnou kytaru Explorer Alien z dílny Romana Hanáka.

Ocelot přivítal zpět hostující zpěvačku

Po Debustrolu nastala asi hodinová občerstvovací přestávka, po níž zaujal místo na pódiu Ocelot. Po první skladbě s názvem Pakáž složila kapela poctu Lemmymu Killmisterovi ve skladbě od MotörheadAce of Spades. Poté následovaly hity jako Kurva z paneláku, Nakaženej a Je to silnější než já. Velké překvapení nastalo, když se pak po patnáctiměsíční mateřské pauze objevila na pódiu hostující zpěvačka Štěpánka Schneiderová, která si s kapelou dala dvě skladbyAť svatí zůstanou a Další hajzl. Z následujících skladeb zmíním songy jako Pohřební kapela, Stará čůza, Pekelnej stroj, Rock’n’roll Dog, Vánoce, a plno dalších. Oběma kapelám děkujeme a vzkazujeme: Ať žije koncertní divočina!

Text a foto: Standa Vybíral

Author